Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πατέρα, είσαι εδώ;

Ο Κόσμος των παράξενων φαινομένων, που παρουσιάζονται σε κατοικίες ή ανθρώπους μετά την απώλεια αγαπημένων τους προσώπων, έχει να μας διηγηθεί πολλές και παράδοξες ιστορίες για τις οποίες δεν δόθηκε ποτέ καμία εξήγηση. Ανάλογη είναι και η ιστορία ενός κοριτσιού που βίωσε περίεργες και μη αναμενόμενες εμπειρίες μετά την αναχώρηση του πατέρα της από τον τρισδιάστατο κόσμο μας.  ΠΑΤΕΡΑ, ΕΙΣΑΙ ΕΔΩ; Ένα κορίτσι, του οποίου ο πατέρας πέθανε πριν κάποια χρόνια,   διαβεβαιώνει ότι δύο μέρες μετά το τραγικό συμβάν άρχισαν να συμβαίνουν περίεργα φαινόμενα   στο σπίτι της. Σύμφωνα με διηγήσεις της μία μέρα που βρισκόταν ξαπλωμένη στο κρεβάτι των γονέων της ένιωσε ότι κάποιος την χάιδευε στο πρόσωπο. Κάθε φορά που βρισκόταν μόνη, ακουγόντουσαν θόρυβοι σε όλο το σπίτι. Κανένας δεν την πίστευε αλλά, όταν μία μέρα που η μικρή ξαδέρφη της έμεινε μαζί της, και αναγκάστηκαν να φύγουν από το σπίτι γιατί η μικρούλα φοβήθηκε από τους παράξενου θορύβους, άρχισαν να την πιστεύουν. Η τηλεόραση του δωματίο

Οδυσσέας Καββαδάς: Επιστολή προς Μπομπ


 Ο Κόσμος των διάμεσων, των μέντιουμ, των ανθρώπων που έχουν, όπως λέγεται, το χάρισμα της πρόβλεψης, προειδοποιεί για τα επερχόμενα.

Αυτό συνέβη με την ιστορία του Οδυσσέα Καββαδά που έστειλε επιστολή στον Μπομπ για να τον προειδοποιήσει για τον επερχόμενο κίνδυνο που παραμόνευε. 

Ίσως αναρωτιέστε ποιος να είναι ο Οδυσσέας Καββαδάς ( ο αποστολέας),  και ποιος να είναι ο Μπομπ (ο παραλήπτης); Εύλογη η απορία!

Ας ξεκινήσουμε από τον πιο διάσημο, τον Μπομπ, τον παραλήπτη, που δεν είναι άλλος από τον Ρόμπερτ Φράνσις Μπόμπι Κέννεντυ (1925-1968) τον αδερφό του δολοφονημένου Προέδρου των Η.Π.Α. , Τζων Κέννεντυ. 

Και ο Οδυσσέας Καββαδάς ποιος να ήταν, ίσως αναρωτιέστε και πάλι και τι σχέση θα μπορούσε να έχει με τον Γερουσιαστή Ρόμπερτ Κέννεντυ που, ως γνωστόν δολοφονήθηκε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας;

Ο Οδυσσέας Καββαδάς, λοιπόν, ήταν ένα μέντιουμ, διάσημο λένε της εποχής, συνεργάτης της εφημερίδας Εμπρός. Σύμφωνα με τα γραφόμενα στης εφημερίδας ο Οδυσσέας Καββαδάς είχε προβλέψει ότι ο Ρ. Κέννεντυ,  ο Μπομπ θα ήταν θύμα απόπειρας δολοφονίας κατά την προεκλογική του εκστρατεία για το χρίσμα του Δημοκρατικού κόμματος για την Προεδρία. 

Δεν έχασε χρόνο, λοιπόν ο Οδυσσέας και έστειλε μια προειδοποιητική επιστολή στον Μπομπ, ο οποίος δεν την έλαβε υπόψιν του, γιατί πιθανόν ποτέ να μην έφτασε στα χέρια του ή κι αν έφτασε διαβάζοντάς την να μειδίασε ελαφρά ή να έβαλε τα γέλια. Αλλά και ο Τζων Κέννεντυ τα ίδια είχε κάνει όταν του έστειλε μια ανάλογη επιστολή με τη οποία προέβλεπε τη δολοφονία του.  

Κάτι από Ιούλιο Καίσαρα και Αρτεμίδωρο μου θυμίζει το γεγονός. Έτσι και ο Αρτεμίδωρος έδωσε στον Ιούλιο Καίσαρα, πριν τη δολοφονία του, μία επιστολή που τον προειδοποιούσε για την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του , αλλά εκείνος δεν τη διάβασε και έτσι δεν απέφυγε το μοιραίο.

Ο Ρόμπερτ Κέννεντυ δολοφονήθηκε στις 5 Ιουνίου 1968 με οχτώ σφαίρες από τον Σιρχάν Σιρχάν (Παλαιστίνιο με Ιορδανική υπηκοότητα) στην κουζίνα του ξενοδοχείου Αμπάσαντορ, λίγες ώρες μετά τη νίκη του για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών. Κίνητρο του Σιρχάν  γιια την δολοφονία λέγεται ότι ήταν η στήριξη του Ρ. Κέννεντυ στο Ισραήλ. 



Στις 8-6-1968 η εφημερίδα Εμπρός με πηχυαίους τίτλους γράφει λεπτομέρειες για την δολοφονία του Ρ. Κέννεντυ. Μεταξύ αυτών υπάρχει και ένας που λέει:

"Ο αστρολόγος του ΕΜΠΡΟΣ , ΟΔ. ΚΑΒΒΑΔΑΣ, προέβλεψε τη δολοφονία" . 

Στη συνέχεια εξηγεί: 

"Ο συνεργάτης του Εμπρός ο αστρολόγος και μέντιουμ κ. Οδυσσέας Καββαδάς, στις αρχές του τρέχοντος έτους, στις 13 Ιανουαρίου 1968 προειδοποίησε με επιστολή του τον γερουσιαστή Ρόμπερτ Κέννεντυ ότι τον 5ον ή 6ον μήνα του καινούργιου χρόνου που διανύουμε, θα γινόταν εναντίον του δολοφονική απόπειρα."



ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΑΒΒΑΔΑΣ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΜΠΟΜΠ

Η εφημερίδα σε ένθετο δημοσιεύει και την περιβόητη "επιστολή προς Μπομπ" η οποία έλεγε τα εξής:



Εν Αθήναις τη 13η Ιανουαρίου 1968

Εξοχώτατε

Ονομάζομαι Οδυσσέας Καββαδάς. Είμαι Έλλην. Εις το επάγγελμα μέντιουμ, μέλος της Ελληνικής Ψυχοκοινωνιολογικής Εταιρίας καθώς και της Ελληνικής Πνευματιστικής Εταιρίας και Ιταλικής Ακαδημίας.

Με την ιδιότητα μου αυτή επιθυμώ να σας γνωρίσω τα προγνωστικά μου δια το 1968. Τούτο πράττω διότι είμαι θαυμαστής της πολιτικής του αειμνήστου αδελφού σας προέδρου των Η.Π.Α. Τζων Κέννεντυ του οποίου προείδα τον θάνατον ακριβώς εννέα μήνας προ της τραγικής δολοφονίας του. Τον ειδοποίησα δι’ επιστολής μου, αλλά δυστυχώς δεν έλαβε σοβαρώς υπ’ όψιν την πρόβλεψίν μου.

Οι εγκληματίαι του αδελφού σας εισέτι ευρίσκονται ανάμεσά σας εισέτι και αποτελούν νέαν απειλήν, αυτήν όμως την φοράν η απειλή είναι εναντίον σας. Απόπειρα δολοφονίας εναντίον σας θα σημειωθή τον 5ον ή 6ον μήνα του 1968 κατά τον προεκλογικό σας αγώνα.

Συγκεκριμένως κατά το αρξάμενον έτος 1968 θα συμβούν τα εξής:

Υποβάλλετε υποψηφιότητα δια πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Η προεκλογική εκστρατεία σας είναι ένας πραγματικός θρίαμβος. Κερδίζεταε σχεδόν παμψηφεί και αιχμαλωτίζετε την καρδιά του αμερικανικού λαού.

Κατά τον προεκλογικόν σας αγώνα προβλέπω ότι σας παραμονεύει ο θάνατος. Κάποιος θα αποπειραθή να σας δολοφονήση και το ωπλισμένο χέρι του θα σας χτυπήση θανάσιμα.

Εξοχώτατε

Είμαι εις θέσιν εάν με καλέσετε να έλθω κοντά σας να αποτρέψω αυτήν την εναντίον σας απόπειραν. Θα σας βοηθήσω με την δύναμίν μου και με κάτι, το οποίον θα σας δώσω να φορέσετε επάνω σας. Έτσι θα γίνετε απρόσβλητος από την δολοφονικήν σφαίραν.

Περιμένω απάντησίν σας και είμαι πρόθυμος να σας υπερασπισθώ με την ζωήν μου εναντίον του δολοφόνου σας. Και τούτο διότι η Αμερική και η Ανθρωπότης σας έχουν ανάγκην λόγω των ωραίων και υψηλών ιδανικών σας.

Ένας ταπεινός θαυμαστής σας.


ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΑΒΒΑΔΑΣ

                   Μέντιουμ

            Μπουμπουλίνας  5  Αθήναι

Ίσως αναρωτιέστε και πάλι ποιος ήταν τελικά αυτός ο Οδυσσέας Καββαδάς; Από τα λίγα που μπόρεσα να βρω στο διαδίκτυο:  ο Οδυσσέας Καββαδάς ήταν διάσημο μέντιουμ και αστρολόγος της εποχής εκείνης, το λέει άλλωστε και στην επιστολή, μέλος διάφορων Εταιριών ψυχοκοινωνιολογικής και πνευματιστικής κατεύθυνσης. 

Όμως, επειδή ο Οδυσσέας Καββαδάς ήταν κατά τα φαινόμενα, άνθρωπος τολμηρός έγινε γνωστός ίσως όχι τόσο για την επιστολή προς Μπομπ, αλλά για την εγχείρηση αλλαγής φύλλου που έκανε και από Οδυσσέας Καββαδάς έγινε Όντυ Καββαδά. 

Φωτογραφία του Οδυσσέα Καββαδά δεν μπόρεσα να βρω στο διαδίκτυο. Υπάρχει μόνο η φωτογραφία της Οντυ Καββαδά που βρίσκεται τοποθετημένη στο μνήμα του κοιμητηρίου στη Λευκάδα όπου και αναπαύεται... Α.Χ. 



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΑ 7 Μαύρα Βιβλία του Καρλ Γιουνγκ

Ο Κόσμος της Ψυχανάλυσης και η κάθοδος στο υποσυνείδητο: «Μακάριοι οι τρελοί», μου είπε κάποτε ένας φίλος ψυχοθεραπευτής, «γιατί αυτοί έχουν τη μεγαλύτερη πιθανότητα να βρουν τελικά την άκρη». Αυτό που εννοούσε, είναι ότι οι άνθρωποι που ο νους τους βασανίζει σε σημείο να τους κάνει το βίο αβίωτο, είναι πιο πιθανό να ξεκινήσουν να εξετάζουν τα πράγματα σε βάθος μέχρι να βγάλουν άκρη με τον εαυτό τους. Από την άλλη, όσοι νοιώθουν πνευματικά σταθεροί, είναι πολύ πιθανό να συνεχίσουν απλά τη ζωή τους χωρίς ποτέ να νιώσουν επιτακτική την ανάγκη να καταδυθούν βαθύτερα στο τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος. Ένας από αυτούς τους ανθρώπους, που ο πόνος τους οδήγησε σε ένα μακρινό και βαθύ ταξίδι στα νερά του υποσυνείδητου, ήταν ο Καρλ Γιουνγκ, ο διάσημος Ελβετός ψυχαναλυτής και ψυχίατρος. Ο Γιουνγκ υπήρξε ο θεμελιωτής της αναλυτικής ψυχολογίας αλλά για πολλούς σήμερα θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους του δυτικού πολιτισμού, επειδή συνδύασε την επιστήμη της ψυχανάλυσ

Ο Εσταυρωμένος Χριστός με δύο δωρητές, El Greco

Ο Κόσμος  της Ζωγραφικής σε συνδυασμό με το θρησκευτικό συναίσθημα του Κόσμου των Ανθρώπων δημιουργεί αθάνατα έργα τέχνης, όπως ο πίνακας ζωγραφικής, Cristo Crucificado con dos donantes( Ο Εσταυρωμένος Χριστός με δύο δωρητές) ένας από τους  πίνακες του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου (El Greco) που χαρακτηρίζεται για την πρωτοτυπία του. Ο πίνακας δημιουργήθηκε γύρω στο 1590 και σήμερα βρίσκεται στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι. Τον πίνακα παρήγγειλε το ένα από τα δύο πρόσωπα που βρίσκονται δεξιά και αριστερά από τον Σταυρό, με το σκοπό να τοποθετηθεί σε ένα μοναστήρι στο Τολέδο. Ο πίνακας χαρακτηρίζεται για την πρωτοτυπία του. Το πρώτο πρωτότυπο χαρακτηριστικό του έργου είναι οι δύο δωρητές, οι οποίοι βρίσκονται τοποθετημένοι εκεί που παραδοσιακά έπρεπε να βρίσκονται η Μητέρα του Χριστού Μαρία και ο Απόστολος Ιωάννης. Άλλα χαρακτηριστικά είναι η χρήση ψυχρών χρωμάτων,  οι επιμήκεις μορφές, η απουσία του τοπίου, το οποίο αντικαθίσταται από σύννεφα σε κίνηση, που φέρνουν στο νου το σκ

Η στοιχειωμένη μονοκατοικία της Άμφισσας

Ο Κόσμος των εγκλωβισμένων ψυχών, μας ταξιδεύει στην Άμφισσα όπου σε μία μονοκατοικία λέγεται ότι συμβαίνουν έντονα παραφυσικά φαινόμενα. Αλήθεια ή δημιούργημα της ανθρώπινης φαντασίας; Κραυγές μέσα στη νύχτα, κοριτσάκια που βολτάρουν στα δωμάτια κι εξαφανίζονται, έπιπλα που κινούνται μόνα τους. Η ιστορία του εγκαταλελειμμένου σπιτιού της οδού Γιδογιάννου στην Άμφισσα ξεκινάει από το 1940 και συνεχίζεται ακόμη και σήμερα. Όλοι στην περιοχή μιλούν για τη στοιχειωμένη μονοκατοικία Είναι ίσως το πιο γνωστό στοιχειωμένο σπίτι της Στερεάς Ελλάδας. Η ερειπωμένη μονοκατοικία της οδού Γιδογιάννου, αριθμός 13 (συμβολικός δεν νομίζετε;) είναι γεμάτη από μακάβριες ιστορίες που εδώ και δεκαετίες είναι γνωστές σε όλους τους κατοίκους της Άμφισσας. Το συγκεκριμένο σπίτι δεν βρίσκεται σε κάποιο απόμερο μέρος της πόλης, ίσα ίσα που σε πολύ κοντινή απόσταση υπάρχουν πολυσύχναστα στέκια. Όμως οι θρύλοι που το ακολουθούν είναι τέτοιοι που οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες προσπαθούν να

Σπήλαιο της Τσακαλόπετρας: ένα ισχυρό γεωμαγνητικό πεδίο στον Όλυμπο

Ο Κόσμος των γεωμαγνητικών δυνάμεων: Σπήλαιο Τσακαλόπετρας: Οι «Πόρτες Ολύμπου» και το ενδιαφέρον της NASA Η περιοχή Πόρτες του Ολύμπου, αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα γεωμαγνητικά μέρη της Ελλάδας. Σε αυτήν την περιοχή υπάρχουν οι μαρτυρίες για φώτα στον ουρανό, για ηλεκτρομαγνητικά πεδία αλλά κυρίως και για εξαφανίσεις κατοίκων της περιοχής. Συγκεκριμένα ένας κάτοικος αφού είχε εξαφανιστεί για 3 μέρες, όταν επέστρεψε περιέγραφε περίεργα πράγματα. Μέχρι και ότι αντίκρισε υπόγειες πόλεις. Στην συγκεκριμένη περιοχή, υπάρχει μια πάρα πολύ σημαντική σπηλιά. Η σπηλιά της Τσακαλόπετρας. Το συγκεκριμένο σπήλαιο έχει μια ιστορία 600 ετών, από την εποχή της τουρκοκρατίας, όταν κάτοικοι του χωριού την χρησιμοποιούσαν σαν κρησφύγετο από τους Τούρκους αλλά και από τους Γερμανούς στην συνέχεια. Το συγκεκριμένο σπήλαιο, αποτέλεσε και σημείο συγκεντρώσεων της Φιλικής Εταιρείας. Επίσης λέγεται ότι το ισχυρό γεωμαγνητικό και ηλεκτρικό πεδίο, με το οποίο είναι φορτισμένη η συγκεκριμένη σπηλιά της Τσ

Η παράξενη περίπτωση των Gillian &Jennifer Pollock: τα Δίδυμα κορίτσια που πεθαίνουν και ξαναγεννιούνται από την ίδια μητέρα

Ο Κόσμος των ιστοριών μετενσάρκωσης, μας διηγείται την παράξενη ιστορία της οικογένειας Pollock. Αλήθεια ή ευσεβής πόθος των γονέων; O John και η Florence Pollock ζούσαν στο Hexham της Αγγλίας και μετά τον γάμο τους έφεραν στον κόσμο δυο κόρες, τις Jacqueline και την Joanna. Στις 5 Μαΐου του 1957 η εξάχρονη Jacqueline, η εντεκάχρονη Joanna και ο φίλος τους Anthony Layden συναντήθηκαν για να πάνε στην εκκλησία. Στον δρόμο προς την εκκλησία ένας οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα να παρασύρει τα τρία παιδιά και να χάσουν τη ζωή τους ακαριαία. Οι δύο γονείς συντετριμμένοι απο τον χαμό των κοριτσιών τους ζούσαν με την ελπίδα της γέννησης ενός άλλου παιδιού. Ένα χρόνο αργότερα η Florence έμεινε έγκυος. Αν και ο ιατρός τους διαβεβαίωνε πως θα έφερναν στον κόσμο ένα μωρό ο John διαφωνούσε μαζί του και υποστήριζε πως η γυναίκα του κυοφορούσε δίδυμα πιστεύοντας πως θα ερχόταν στον κόσμο μετενσαρκωμένες οι δυο χαμένες του κόρες. Στις 4 Οκτωβρίου του 1958 ο John επαληθεύ

Σταχτοπούτα: η Μεταμόρφωση και ο Χορός

Ο συμβολικός Κόσμος των παραμυθιών: Σταχτοπούτα: η Μεταμόρφωση και ο Χορός Για να μπορέσει η Σταχτοπούτα να πάει στον χορό και να συναντήσει τον Πρίγκηπα, ποντίκια και σαύρες μεταμορφώνονται σε άλογα. Και τα δύο αυτά όντα ζουν σε σκοτεινά μέρη και επομένως έχουν φιλικές σχέσεις με τις υποχθόνιες δυνάμεις που συναντάμε στο τζάκι. Και τα δύο υπακούν στον Σμινθέα Απόλλωνα, βασιλιά των Ποντικιών, και τώρα μετατρέπονται στα χρυσά ή άσπρα άλογά του. Είναι επίσης αφιερωμένα στον Ρούντρα, τον Βεδικό θεό που σχετίζεται με τα ποντίκια. Η παραλλαγή του Περρώ μετατρέπει μια κολοκύθα σε άμαξα, όμως σε άλλες πηγές συναντάμε όλο και πιο ενδιαφέροντα μέσα μεταφοράς. Με τα πόδια, μέσα σ' ένα αμαξάκι με δούλους ν' ακολουθούν, σε μια μεγάλη άμαξα με έξι άλογα με δούλους και υπηρέτες ν' ακολουθούν, και τέλος, με ακόμα μεγαλύτερη χλιδή. Η κολοκύθα εμφανίζεται σε δύο ακόμα παραλλαγές. Στη σουηδική, όπου η κολοκύθα μετατρέπεται σε άμαξα, τα ποντίκια σε άλογα και οι κάμπιες σε υπηρέτε

Εδιμβούργο: Η σκοτεινή πλευρά της παραμυθένιας πόλης

Ο κόσμος των πνευμάτων και του υπερφυσικού έχει απλώσει το πέπλο του πάνω από την Σκωτία εδώ και αιώνες. Οι περισσότεροι έχουν συνδέσει την περιοχή με την Λίμνη του Λόχ Νες και τις ιστορίες για το τέρας που μερικοί υποστηρίζουν πως κρύβεται μέσα στα σκοτεινά νερά της. Ωστόσο, οι περισσότερες πόλεις και χωριά έχουν κάποια ιστορία φαντασμάτων, που έχει περάσει από γενιά σε γενιά, να διηγηθούν. Η παραμυθένια πρωτεύουσα της Σκωτίας, το Εδιμβούργο, δεν αποτελεί εξαίρεση καθώς θεωρείται μια από τις πιο στοιχειωμένες πόλεις στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πίσω από την παραμυθένια ομορφιά τα αρχαία, τα στενά δρομάκια της παλιάς πόλης κρύβουν τρομακτικούς μύθους και ιστορίες φαντασμάτων. Η πλούσια ιστορία της πόλης και οι αναφορές περί παράξενης και υπερφυσικής δραστηριότητας έχουν προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον για τους κυνηγούς φαντασμάτων και τους ατρόμητους λάτρεις μεταφυσικών φαινομένων από όλο τον κόσμο. Μάλιστα, αν κάποιος κάνει μια γρήγορη έρευνα στο διαδίκτυο πριν επισκεφτεί τη σκωτσέ

Ιστορίες φαντασμάτων που στοιχειώνουν το Banff Springs Hotel στον Καναδά

Ο Κόσμος των θρύλων μας διηγείται ιστορίες φαντασμάτων που στοιχειώνουν το  Banff Springs Hotel στον Καναδά: Το φάντασμα της νύφης Από όλες τις ιστορίες φαντασμάτων που σχετίζονται με το Banff Springs Hotel, ίσως η πιο γνωστή είναι η ιστορία της νύφης- φάντασμα. Σύμφωνα με το μύθο, ένα νεαρό ζευγάρι παντρεύτηκε στο Banff στις αρχές της δεκαετίας του 1930. Το γαμήλιο τραπέζι διοργανώθηκε στο ξενοδοχείο Banff Springs, όπου το ζευγάρι είχε νοικιάσει νυφική ​​σουίτα. Πριν από την έναρξη του συμποσίου, η νύφη ανέβηκε τη μαρμάρινη σκάλα για να συναντήσει τον σύζυγό της, ο οποίος την περίμενε στην κορυφή, για να την οδηγήσει στην αίθουσα του χορού. Καθώς ανέβαινε, το νυφικό της μπλέχτηκε σε ένα από τα κεριά που διακοσμούσαν την σκάλα και πήρε φωτιά. Ακολούθησε πανικός και η νύφη στην προσπάθειά της να απαλλαγεί από το νυφικό φόρεμα έπεσε από την σκάλα και σκοτώθηκε. Λέγεται ότι, από τότε, το φάντασμα της έχει στοιχειώσει το ξενοδοχείο. Με τα χρόνια, διάφοροι ιδιοκτήτε

Enuma Elish: Το βαβυλωνιακό Ποίημα της Δημιουργίας

Ο βαβυλωνιακός κόσμος μας διηγείται τη δική του εκδοχή για την Δημιουργία του Κόσμου, στο Enuma Elish (Ενούμα Έλις), το  Ποίημα της Δημιουργίας. Περιγραφή του Enuma Elish Γνωστό, επίσης, ως Ποίημα της Δημιουργίας , το Enuma Elish , είναι μια ποιητική σύνθεση βαβυλωνιακής προέλευσης, αποτελούμενη από επτά πινακίδες σφηνοειδούς γραφής, από, περίπου, εκατόν δεκαπέντε έως εκατόν εβδομήντα σειρές, που  χρονολογούνται από τον 18ο ή 17ο αιώνα π.Χ. Σύμφωνα με τους ιστορικούς, αυτό το έργο, που προέρχεται από την Βαβυλώνα, βρέθηκε ανάμεσα στα ερείπια της βιβλιοθήκης του Ασσουρμπανιπάλ, που βρισκόταν στην αρχαία πόλη Νινευή. Οι ειδικοί λένε ότι είναι μια μυθολογική ιστορία που προτίθεται να διηγηθεί τη δημιουργία του γνωστού κόσμου. Η θεματολογία του Enuma Elish Η πλοκή αυτού του μύθου, αρχίζει να εξελίσσεται χρονικά σε μία εποχή πριν από τη δημιουργία της ανθρωπότητας, που περιγράφεται ως η στιγμή που ο ουρανός και η γη δεν είχαν ακόμα ένα όνομα. Σύμφωνα

Ηνίοχος: το σαγηνευτικό βλέμμα του αγάλματος των Δελφών

Ο Κόσμος της Αρχαιότητας μέσα από τα μάτια του αγάλματος του Ηνίοχου, στα οποία ο δημιουργός του έχει αποθανατίσει τον θρίαμβο της νίκης.  Κάποιοι από τους μεγαλύτερους μελετητές του κόσμου υποστηρίζουν ότι «τα μάτια του Ηνίοχου μαγνητίζουν». Το περίοπτο άγαλμα, με το μοναδικό βλέμμα έχει μια δική του, αποκλειστική, αίθουσα στο Μουσείο των Δελφών. Δεν αρκεί μια περαστική ματιά για να το δεις. Πρέπει να σταθείς, κοιτάζοντάς το προσεκτικά απ' όλες τις πλευρές, θαυμάζοντας ένα πλήθος από λεπτομέρειες στο σώμα και στον περίτεχνο, χάλκινο χιτώνα του. Τα μάτια του Ηνίοχου μοιάζουν ζωντανά. Ίσως, κανένα άλλο άγαλμα δεν δίνει αυτή τη μοναδική. Λένε ότι στο πρόσωπό του έχει αιχμαλωτιστεί η στιγμή αμέσως μετά τη νίκη και η ικανοποίηση του νικητή, χωρίς να έχει σβήσει ακόμη από την έκφραση του προσώπου η ένταση, αλλά και η αυτοσυγκέντρωση που απαιτούσε ο αγώνας, με το τέθριππο. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα γλυπτά της αρχαίας ελληνικής τέχνης της πρώιμης κλασικής εποχής.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σε 24 ώρες