Κυριακή, 30 Απριλίου 2017

Το μυστηριώδες Αρχοντικό Winchester

Ο Κόσμος των υπερφυσικών εμπειριών μας οδηγεί στο μυστηριώδες οίκημα Winchester στην πόλη San José της Καλιφόρνιας

Ο Oliver Fisher Winchester (1810-1880) πέρασε στην ιστορία ως ο κατασκευαστής ενός δημοφιλούς όπλου: της επαναληπτικής καραμπίνας Winchester η οποία σχεδιάστηκε από τον συνεργάτη του B. T. Henry. Η οικογένεια του Oliver Fisher Winchester, μεταξύ των άλλων δραστηριοτήτων της, βοήθησε στον αποικισμό των Δυτικών Ηνωμένων Πολιτειών. Η επιχείρηση: Winchester Repeating Arms Company απέφερε στον ιδιοκτήτη της ένα σημαντικό κεφάλαιο, μέρος του οποίου αφιέρωσε στη φιλανθρωπία ως χορηγός στο Πανεπιστήμιο του Yale, στο Connecticut.

Ο γιος του William Wirt Winchester (1837-1881) κληρονόμησε την επιχείρηση, και το 1852 παντρεύτηκε με την Sarah Lockwood Pardee κόρη μιας πλούσιας οικογένειας του Connecticut. Μετά από τέσσερα χρόνια γεννήθηκε η μοναδική κόρη του ζεύγους, που όμως απεβίωσε μετά από έξι εβδομάδες. Στη συνέχεια, μετά και από τον πρόωρο θάνατο του συζύγου της λόγω φυματίωσης, η  Sarah κληρονόμησε την περιουσία του και το μισό εργοστάσιο όπλων.

Αυτά τα γεγονότα της δημιούργησαν μία έντονη κατάθλιψη που την οδήγησε να ψάξει να βρει απαντήσεις στον υπερφυσικό κόσμο. Λέγεται ότι ένα μέντιουμ της Βοστόνης της είπε ότι η οικογένειά της είχε υποστεί αυτές τις κακοτυχίες ως τιμωρία για όλους τους θανάτους που είχαν προκαλέσει τα όπλα Winchester, και την συμβούλεψε να κατασκευάσει  ένα σπίτι για την ίδια και για όλα τα πνεύματα των πεθαμένων. Η κατασκευή δεν έπρεπε να τελειώσει ποτέ, για να μην έχει και η Sarah ένα τραγικό τέλος σαν αυτό της οικογένειάς της.

Το 1886 η Sarah αγόρασε ένα μεγάλο κομμάτι γης στο San José της Καλιφόρνιας, που περιείχε μία μικρή φάρμα οχτώ δωματίων. Αμέσως άρχισε να ξοδεύει την περιουσία της στις εργασίες της ολικής αναμόρφωσης του χώρου. Οι εργασίες συνεχίστηκαν, χωρίς παύση, 24 ώρες την ημέρα τα επόμενα 38 χρόνια. Εάν το κτίριο έμενε ημιτελές, τα φαντάσματα δεν θα μπορούσαν να εγκατασταθούν σε αυτό. Ο εμμονικός της  χαρακτήρας αντανακλάται σε αυτό το φανταστικής αρχιτεκτονικής οικοδόμημα στο οποίο κυριαρχεί ο αριθμός 13 σε διάφορα στοιχεία, και δεν υπάρχει μία λογική σειρά: υπάρχουν πόρτες που ανοίγουν σε τοίχους, σκάλες που δεν οδηγούν πουθενά και παράθυρα που δεν ανοίγουν. Κατά περίεργο τρόπο η Sarah δεν κατοικούσε εκεί ούτε αποκατέστησε τις ζημιές που προκλήθηκαν από τον σεισμό του 1906 στο San Francisco. Μετά το θάνατό της, το 1922, το οίκημα βγήκε σε πλειστηριασμό για 135 χιλιάδες $ και μετά μετατράπηκε σε τουριστικό αξιοθέατο. Σήμερα είναι γνωστό ως το Μυστηριώδες Αρχοντικό  Winchester και παραμένει ανοιχτό για το κοινό. Κάποιοι επισκέπτες αναφέρουν ότι έχουν βιώσει παραφυσικές εμπειρίες κατά τη διάρκεια της ξενάγησης.
Πηγή

Τα βίντεο δείχνουν περιηγήσεις στο εσωτερικό του μυστηριώδους Αρχοντικού WinchesterΜοιραστείτε το!!! :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου