Ο Κόσμος των παράξενων φαινομένων, που παρουσιάζονται σε κατοικίες ή ανθρώπους μετά την απώλεια αγαπημένων τους προσώπων, έχει να μας διηγηθεί πολλές και παράδοξες ιστορίες για τις οποίες δεν δόθηκε ποτέ καμία εξήγηση. Ανάλογη είναι και η ιστορία ενός κοριτσιού που βίωσε περίεργες και μη αναμενόμενες εμπειρίες μετά την αναχώρηση του πατέρα της από τον τρισδιάστατο κόσμο μας. ΠΑΤΕΡΑ, ΕΙΣΑΙ ΕΔΩ; Ένα κορίτσι, του οποίου ο πατέρας πέθανε πριν κάποια χρόνια, διαβεβαιώνει ότι δύο μέρες μετά το τραγικό συμβάν άρχισαν να συμβαίνουν περίεργα φαινόμενα στο σπίτι της. Σύμφωνα με διηγήσεις της μία μέρα που βρισκόταν ξαπλωμένη στο κρεβάτι των γονέων της ένιωσε ότι κάποιος την χάιδευε στο πρόσωπο. Κάθε φορά που βρισκόταν μόνη, ακουγόντουσαν θόρυβοι σε όλο το σπίτι. Κανένας δεν την πίστευε αλλά, όταν μία μέρα που η μικρή ξαδέρφη της έμεινε μαζί της, και αναγκάστηκαν να φύγουν από το σπίτι γιατί η μικρούλα φοβήθηκε από τους παράξενου θορύβους, άρχισαν να την πιστεύουν. Η τηλεόρα...
Ο Κόσμος της Επιστήμης ερευνά το πόσο ευτυχισμένα αισθάνονται τα δελφίνια:
Μια ομάδα επιστημόνων επιχείρησε για πρώτη φορά να μετρήσει την «ευτυχία» στα δελφίνια.
Γάλλοι επιστήμονες ερεύνησαν και αξιολόγησαν τις συνθήκες αιχμαλωσίας από τη μεριά των δελφινιών. Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Applied Animal Behaviour Science, αποτελεί μέρος ενός τριετούς προγράμματος διερεύνησης της ευζωίας των δελφινιών.
Η επικεφαλής ερευνήτρια Dr Isabella Clegg σχεδίασε ορισμένα πειράματα που εξέταζαν τη στάση των δελφινιών, ώστε να εντοπιστεί το πώς ένιωθαν. Έτσι, εξέτασε τα δελφίνια όταν ήταν με τον εκπαιδευτή τους, είχαν παιχνίδια στην πισίνα και όταν ήταν μόνα τους.
«Θέλαμε να βρούμε τι δράσεις σε κατάσταση αιχμαλωσίας τους αρέσουν περισσότερο», είπε στο BBC. «Βρήκαμε κάτι πολύ ενδιαφέρον – όλα τα δελφίνια ανυπομονούν να αλληλεπιδράσουν με κάποιον οικείο σε αυτά άνθρωπο».
Όταν τα δελφίνια έβλεπαν τον εκπαιδευτή με τον οποίο είχαν οικειότητα, περνούσαν περισσότερο χρόνο στην άκρη της πισίνας και περισσότερο ξεμύτιζαν πάνω από την επιφάνεια του νερού.
«Αυτό το έχουμε δει και σε άλλα ζώα ζωολογικού κήπου και σε ζώα σε φάρμες», προσέθεσε η Dr Clegg. «Καλύτεροι δεσμοί ανθρώπου-ζώου σημαίνουν καλύτερη ζωή».
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου