Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2018

Τα δελφίνια και η ευτυχία

Ο Κόσμος της Επιστήμης ερευνά το πόσο ευτυχισμένα αισθάνονται τα δελφίνια:
Μια ομάδα επιστημόνων επιχείρησε για πρώτη φορά να μετρήσει την «ευτυχία» στα δελφίνια.

Γάλλοι επιστήμονες ερεύνησαν και αξιολόγησαν τις συνθήκες αιχμαλωσίας από τη μεριά των δελφινιών. Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Applied Animal Behaviour Science, αποτελεί μέρος ενός τριετούς προγράμματος διερεύνησης της ευζωίας των δελφινιών.

Η επικεφαλής ερευνήτρια Dr Isabella Clegg σχεδίασε ορισμένα πειράματα που εξέταζαν τη στάση των δελφινιών, ώστε να εντοπιστεί το πώς ένιωθαν. Έτσι, εξέτασε τα δελφίνια όταν ήταν με τον εκπαιδευτή τους, είχαν παιχνίδια στην πισίνα και όταν ήταν μόνα τους.

«Θέλαμε να βρούμε τι δράσεις σε κατάσταση αιχμαλωσίας τους αρέσουν περισσότερο», είπε στο BBC. «Βρήκαμε κάτι πολύ ενδιαφέρον – όλα τα δελφίνια ανυπομονούν να αλληλεπιδράσουν με κάποιον οικείο σε αυτά άνθρωπο».

Όταν τα δελφίνια έβλεπαν τον εκπαιδευτή με τον οποίο είχαν οικειότητα, περνούσαν περισσότερο χρόνο στην άκρη της πισίνας και περισσότερο ξεμύτιζαν πάνω από την επιφάνεια του νερού.

«Αυτό το έχουμε δει και σε άλλα ζώα ζωολογικού κήπου και σε ζώα σε φάρμες», προσέθεσε η Dr Clegg. «Καλύτεροι δεσμοί ανθρώπου-ζώου σημαίνουν καλύτερη ζωή».

Πηγή: indeepanalysis.gr

Μοιραστείτε το!!! :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου