Τρίτη, 8 Μαΐου 2018

Κίνα: Μία θεαματική ηλεκτρική καταιγίδα πάνω από την πόλη Chongqing

Ο θεαματικός Κόσμος των ηλεκτρικών καταιγίδων χτυπά πόλη της Κίνας:
Κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της 5ης Απριλίου 2018, μέρα που συνέπεσε  με τον εορτασμό του Qingming, ημέρα των νεκρών για του Κινέζους, ξέσπασε μία θεαματική ηλεκτρική καταιγίδα συνοδευόμενη από αστραπές και κεραυνούς, πάνω από την  Chongqing, μία ανερχόμενη πόλη στο εσωτερικό της Κίνας, της οποίας η μητροπολιτική περιοχή είναι μία από τις πιο κατοικημένες περιοχές της χώρας. Οι αστραπές και οι κεραυνοί διαδόθηκαν οριζοντίως και καθέτως πάνω από τους ουρανοξύστες της πόλης για περισσότερο από 5 ώρες.

Στην φωτογραφία ξεχωρίζει το επιβλητικό περίγραμμα των κτιρίων  του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Κέντρου της πόλης, που είναι στην  χερσόνησοYuthong πάνω στον ποταμό Yangtse, τα οποία κατασκευάστηκαν τον ΧΧΙ αιώνα, και έχουν  450 μέτρα  ύψος που βαίνει αυξανόμενο.

Κατά τη διάρκεια της παραδοσιακής γιορτής του Qingming, οι οικογένειες επισκέπτονται τους τάφους των προγόνων τους, τους καθαρίζουν, προσεύχονται για τους νεκρούς και πραγματοποιούν τελετουργικές προσφορές: από την τοποθέτηση τροφίμων μέχρι το κάψιμο θυμιάματος ή ψεύτικων χαρτονομισμάτων. Το 2007, κατά τη διάρκεια μίας ηλεκτρικής καταιγίδας έχασαν τη ζωή τους επτά μαθητές που  βρίσκονταν στην τάξη τους, στην δημοτική συνοικία της  Chongqing.

Πηγή:nationalgeographic.com.es
Μοιραστείτε το!!! :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου