Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017

Silverpilen(ασημένιο βέλος): Το τρένο φάντασμα

Ο παράξενος και μυστηριώδης Κόσμος των Αστικών Μύθων αυτή τη φορά μας οδηγεί στη Στοκχόλμη(Σουηδία) για να ακολουθήσουμε τη διαδρομή του Silverpilen, του τρένου φάντασμα.

Το Silverpilen (ασημένιο βέλος) είναι ένα τρένο φάντασμα που, σύμφωνα με ένα σουηδικό μύθο, παρουσιάζεται κάποιες φορές στο δίκτυο του μετρό της Στοκχόλμης. Υποτίθεται ότι το τρένο αποτελείται από ασημένια βαγόνια της σειράς C5. Τη δεκαετία του '60,κατασκευάστηκε και μπήκε σε λειτουργία  μόνο ένα τρένο  της σειράς αυτής , αποτελούμενο από 8 βαγόνια, αλλά, πριν μερικά χρόνια, αντικαταστάθηκε από τρένα πιο σύγχρονα .

Ίσως επειδή το τρένο δεν εκτελούσε συχνά δρομολόγια, μπορεί να είναι αυτό το γεγονός που προκάλεσε το μύθο που έλεγε ότι διάφοροι άνθρωποι έβλεπαν ένα λευκό αστραφτερό τρένο, ειδικά τις νύχτες. Η ιστορία για το τρένο καταγράφηκε από τον Bengt Klintberg και επίσης παρουσιάστηκε σε ένα επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς Det Spökar (Τα Φαντάσματα), που προβλήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου 1997.


Υπάρχουν διάφορες εκδοχές αυτού του αστικού μύθου. Υπάρχουν κάποιοι που βεβαιώνουν ότι το τρένο το έχουν δει,σε εγκαταλειμμένα τούνελ, μόνο εργαζόμενοι στο δίκτυο του μετρό. Άλλοι βεβαιώνουν ότι το τρένο φάντασμα περνάει μετά τα μεσάνυχτα από κάποιους σταθμούς με μεγάλη ταχύτητα. Επίσης, σύμφωνα με κάποιες άλλες εκδοχές, το τρένο σταματά μερικές φορές για να πάρει επιβάτες.

Συχνά, η η ιστορία αυτού του τρένου συνδέεται με την ιστορία του σταθμού φάντασμα του Kymlinge, της γραμμής 11 του μετρό της Στοκχόλμης, ενός σταθμού που δεν τελείωσε ποτέ η κατασκευή του, και που γι' αυτό το λόγο δεν χρησιμοποιείται.

Άλλη εκδοχή του μύθου λέει ότι το τρένο παίρνει επιβάτες και ότι αυτοί κατεβαίνουν μόνο σε αυτό το σταθμό, όταν πια έχουν πεθάνει. Η ιστορία του τρένου έχει ομοιότητες  με το γνωστό μύθου του Ιπτάμενου Ολλανδού.

Πηγή

Μοιραστείτε το!!! :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου