Σάββατο, 17 Μαρτίου 2018

Σπάνιο βυζαντινό δαχτυλίδι ανακαλύφθηκε στο Ισραήλ


Η σημαντική ανακάλυψη του σπάνιου δαχτυλιδιού έγινε κατά τον πλέον απρόσμενο τρόπο.

«Ξεχορτάριαζα στις 22 Φεβρουαρίου, όταν είδα ένα αντικείμενο ανάμεσα στα φυτά», είπε ο κ. Dekel Ben-Shitrit, ο οποίος ζει στο Κιμπούτς Hazorea στην πεδιάδα Γιζρεέλ.

«Το σήκωσα και παρατήρησα ότι είχε μια ανθρώπινη φιγούρα. Το έτριψα ελαφρά και είδα ότι υπήρχε χαραγμένη μια ανθρώπινη μορφή μέσα σε ένα πλαίσιο».

Το αντικείμενο αυτό είναι ένα χάλκινο δαχτυλίδι, που χρονολογείται μεταξύ 12ου και 15ου αιώνα μ.Χ., και εξετάστηκε από την αρχαιολόγο Yana Tchekhanovetz, της Υπηρεσίας Ισραηλινών Αρχαιοτήτων.

«Αυτό το ξεχωριστό δαχτυλίδι είναι εκπληκτικά καλά διατηρημένο και θα βοηθήσει σημαντικά την επιστήμη», είπε η Δρ. Tchekhanovetz said.

«Στο δαχτυλίδι υπάρχει η εικόνα ενός φαλακρού άνδρα με ένα ραβδί δίπλα του».

«Με μια αρχική εξέταση, φαίνεται ότι είναι ο Άγιος Νικόλαος, ο οποίος κρατάει την επισκοπική ράβδο του».

«Στον ανατολικό χριστιανικό κόσμο, ο Άγιος Νικόλαος θεωρείται ο φύλακας άγιος των ταξιδιωτών, συμπεριλαμβανομένων των προσκυνητών και των ναυτών. Οπότε οι χριστιανοί προσκυνητές στη γη του Ισραήλ από όλη τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία θα είχαν την εικόνα του για να τους προστατεύει».

«Είναι πιθανό το δαχτυλίδι να ανήκει σε έναν προσκυνητή που ήθελε την προστασία του Αγίου Νικολάου για τα ταξίδια του».

Όπως επισημαίνει ο αρχαιολόγος Δρ. Yotam Tepper, από την περιοχή αυτή περνούσε ένας ρωμαϊκός δρόμος, ο οποίος χρησιμοποιούνταν για αιώνες από τους χριστιανούς προσκυνητές που πήγαιναν στο όρος Τάμπορ, στη Ναζαρέτ και στην περιοχή της θάλασσας της Γαλιλαίας».

Για να δείτε το βίντεο, πατήστε εδώ.
Φωτογραφία: Κλάρα Αμίτ, Ισραηλινή Υπηρεσία Αρχαιοτήτων
Πηγή: indeepanalysis.gr
Μοιραστείτε το!!! :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου