Κυριακή, 25 Μαρτίου 2018

Ναυμαχία του Γέροντα: Εκεί που έκλαψε ο Ιμπραήμ Πασάς(διοικητής του αιγυπτιακού στόλου)Λάβαρο της Επανάστασης του 1821 της νήσου Σάμου
Ο Κόσμος των επαναστατημένων Ελλήνων του 1821 κατατροπώνει τους Τούρκους και τους συμμάχους τους στη Ναυμαχία του Γέροντα: Ο Μάρτιος του 1821 σηματοδοτεί την έναρξη του αγώνα για την Εθνική Παλιγγενεσία των Ελλήνων. Οι αγώνες ήταν πολλοί σε ξηρά και θάλασσα. Η Ναυμαχία του Γέροντα ήταν από τις πιο σημαντικές νίκες.

Η νίκη των επαναστατημένων Ελλήνων στη Ναυμαχία του Γέροντα τον Αύγουστο του 1824 έσωσε την Σάμο από τις ορδές του Τούρκου Χοσρέφ Πασά και του Αιγύπτιου Ιμπραήμ.

Ο ελληνικός στόλος με τον Μιαούλη κατατρόπωσε τον τουρκοαιγυπτιακό και έτσι αποφεύχθηκε μια καταστροφή της Σάμου, ανάλογη με αυτήν των Ψαρών τον Ιούνιο του 1824.

"Η ναυμαχία αυτή ήταν η μεγαλύτερη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και έλαβαν μέρος 100 Τουρκικά Αιγυπτιακά Αλγερινά και Τυνησιακά πλοία εναντίον 75 περίπου Ελληνικών πλοίων. Ο Ισλαμικός στόλος συνετρίβη και μάλιστα συνελήφθη αιχμάλωτος ο ναύαρχος της Τυνησίας."
Πηγή: el.wikipedia.org
Μοιραστείτε το!!! :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου