Τρίτη, 2 Μαΐου 2017

Cecil: το ξενοδοχείου του τρόμου

Ο Κόσμος του μυστηρίου μας οδηγεί αυτή τη φορά στο ξενοδοχείο Cecil, στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνιας, όπου έχουν συμβεί  περίεργες ιστορίες ανθρωποκτονιών, αυτοκτονιών και επίσης έχουν καταγραφεί μαρτυρίες για την ύπαρξη υπερφυσικών φαινομένων.

Το ξενοδοχείο Cecil κτίστηκε το 1927 και βρίσκεται στο κέντρο της καρδιάς του Λος Άντζελες, γνώρισε τη μεγάλη ανάπτυξη της πόλης και έχει μια μακρά και σκοτεινή ιστορία. Αρκετές αυτοκτονίες, ανθρωποκτονίες, διαμονή δύο κατά συρροήν δολοφόνων και μια σειρά αναφορών για υπερφυσικές δραστηριότητες έχουν ενισχύσει την ανατριχιαστική φήμη του ξενοδοχείου.

Αν και το Cecil ξεκίνησε ως ένας ευχάριστος και φιλικός χώρος διαμονής, με το πέρασμα του χρόνου άρχισε να υποβαθμίζεται σταδιακά, μέχρι που μετατράπηκε σε ένα κατάλυμα για περαστικούς.

Κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης και καθ'όλη τη διάρκεια των δεκαετιών 50 και 60 το ξενοδοχείο ήταν το σκηνικό  για πολλές αυτοκτονίες και βίαια εγκλήματα. Οι ιστορικοί υπογραμμίζουν ότι το Cecil έφτασε να γίνει γνωστό ως κρησφύγετο για δυστυχισμένους, απροστάτευτους και περιθωριακούς.

Κατά τη δεκαετία του 80 ο Richard Ramirez, ένας από τους πιο διαβόητους κατά συρροήν δολοφόνους στην ιστορία της χώρας, έμενε στο ξενοδοχείο. Ο αποκαλούμενος "Night Stalker" εγκαταστάθηκε στο ξενοδοχείο από το 1984 μέχρι το 1985, χρονικό διάστημα κατά το οποίο διέπραξε τα περισσότερα από τα εγκλήματά του. Ο Ramirez ήταν ο αυτουργός 13 φόνων και το είδος της βίας τους άφησε ένα αποτύπωμα τρόμου στη Καλιφόρνια.

Σχεδόν μία δεκαετία αργότερα, άλλος ένας κατά συρροήν δολοφόνος εγκαταστάθηκε στο ξενοδοχείο Cecil. Ο Jack Unterweger,την δεκαετία του 90, μετανάστευσε από τη χώρα καταγωγής του,  την Αυστρία και έφτασε στο Λος Άντζελες για να ξεκινήσει τη ζωή του ως παράδειγμα εγκληματία που είχε αναμορφωθεί. Ο Unterweger είχε καταδικασθεί για την δολοφονία πολλών γυναικών στη χώρα του, αλλά αφέθηκε ελεύθερος γιατί είχε συμμετάσχει σε ένα πρόγραμμα κοινωνικής επανένταξης.

Καθώς φαίνεται, ο Jack Unterweger ποτέ δεν πέτυχε την, εν λόγω, επανένταξη, διότι συνέχισε το κύμα βίας στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με την αστυνομία, το 1991 ο Unterweger δολοφόνησε τρεις γυναίκες. Ο δολοφόνος έφυγε από το Λος Άντζελες και αργότερα συνελήφθη, αφήνοντας ένα ανατριχιαστικό σημείο στην ιστορία του Cecil

Σαν να μην ήταν αρκετά όλα αυτά, το Cecil  υπήρξε,επίσης, το σκηνικό του μυστηριώδους θανάτου της Elisa Lam, μιας φοιτήτριας από τον Καναδά που εξαφανίστηκε το 2013 κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο ξενοδοχείο. Ενώ οι αρχές έψαχνα την νεαρή, μερικοί πελάτες του ξενοδοχείου άρχισαν να παραπονιούνται για την παράξενη γεύση του νερού στα δωμάτιά τους. Τα παράπονα οδήγησαν  το προσωπικό του ξενοδοχείου να ελέγξει τις δεξαμενές του νερού. Εκεί, τελικά, ανακάλυψαν το σώμα της Elisa Lam σε αποσύνθεση.


Απόδοση από τα ισπανικά Α.Χ.
Πηγή
Μοιραστείτε το!!! :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου