Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2017

Huyang: Τα ολόχρυσα δέντρα της Κίνας
Ο Κόσμος της Φύσης εκπλήσσει με τις ομορφιές του: Huyang: Τα ολόχρυσα δέντρα της Κίνας

Το δέντρο Huyang, γνωστό και ως «ήρωας» είναι το μοναδικό δέντρο στον κόσμο που μπορεί να αναπτύσσεται στην έρημο.

Πριν από εκατοντάδες χρόνια, εμφανίστηκε σε θερμές εύκρατες περιοχές της δυτικής Κίνας και της Κεντρικής Ασίας. Σήμερα, το 90% όλων των Huyang βρίσκονται στην Κίνα. Μόνο ένας μικρός αριθμός ευδοκιμεί εκτός της χώρας.

Περισσότερο από το 90% των Huyang στην Κίναβρίσκονται στην περιοχή Tarim του νότιου Xinjiang. Άλλα συναντώνται στο Qaidam, στο Hexi και σε ορισμένα ποτάμια της περιοχής Alxa, στην οποία ανήκει το Ejin Banner.

Το εν λόγω είδος δέντρων μπορεί να επιβιώσει σε ακραίο κρύο, ξηρασία, αλατότητα, άνεμο και άμμο. Υπάρχει, μάλιστα, ένα ρητό στους Κινέζους που περιγράφει την ισχυρή του κράση: «Ζουν για χιλιάδες χρόνια μέχρι το θάνατο.

Παραμένουν για άλλα χιλιάδες χρόνια μέχρι να πέσουν. Και για άλλα χίλια χρόνια μέχρι να σαπίσουν. Αυτό είναι το πνεύμα της ζωής στην έρημο».

Στην Κίνα, λοιπόν, αυτή την εποχή τα δέντρα γίνονται «χρυσά» εξαιτίας του κιτρινωπού χρώματος που παίρνει το φύλλωμά τους, στοιχείο που τα κάνει δημοφιλή στους τουρίστες που θέλουν να τα δουν από κοντά. Και η ιδανική τοποθεσία γι’ αυτό, όπως αναφέρει το BBC, είναι στο δάσος Ejin Huyang που είναι γεμάτο.

Πηγή: laimitomos.com
Μοιραστείτε το!!! :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου