Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2018

Το παιδί με το ακορντεόν
Ο Κόσμος των αστικών μύθων μας διηγείται την ιστορία του παιδιού με το ακορντεόν:
Υπάρχει ένας αστικός μύθος που λέει ότι σε κάποιο κοιμητήριο στην Νικαράγουα υπάρχει ένα άγαλμα που ονομάζεται: "Το παιδί με το ακορντεόν".

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, πολλοί άνθρωποι που μένουν κοντά στο κοιμητήριο λένε ότι ακούνε ήχους από ακορντεόν. Ο μύθος λέει ότι το φάντασμα του  παιδιού που είναι θαμμένο εκεί, και που κανένας δεν γνωρίζει την ταυτότητά του, κάθε νύχτα παίζει ακορντεόν.

Πράγματι στο κοιμητήριο Jinotepe στη Νικαράγουα υπάρχει το άγαλμα ενός παιδιού που παίζει ακορντεόν, η ταυτότητά του, όμως, είναι γνωστή. Σύμφωνα με τον φωτογράφο Bernand Gordillo, το παιδί ονομάζεται Mario Morice Martínez. Γεννήθηκε στις 9 Φεβρουαρίου του 1947 και απεβίωσε, εξ αιτίας ενός δυστυχήματος, στις 19 Μαρτίου του 1960. Ο Mario ήταν πολύ καλός στο πιάνο και αυτοδίδακτος στο ακορντεόν. Οι γονείς του ήταν ο Carlos Morice και η Gloria Martínez.

Το άγαλμα αναπαριστά τον  Mario που παίζει το αγαπημένο του ακορντεόν στην αιωνιότητα. Αυτή είναι η ιστορία, μεταξύ μύθου και πραγματικότητας, του παιδιού με το ακορντεόν. Α.Χ.

Πηγές: α)Cael Novak: Un Mundo Lleno de Misterios: 300 Historias para Medianoche (Ένας Κόσμος Γεμάτος Μυστήριο: 300 Ιστορίες για το Μεσονύκτιο)
β) bernardgordillo.com
Μοιραστείτε το!!! :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου