Κυριακή, 7 Ιανουαρίου 2018

Το μυστήριο του πλοίου Watertown
Ο  Κόσμος του μυστηρίου μας διηγείται μία ιστορία για δύο πρόσωπα φαντάσματα που εμφανίζονταν στον αφρό της θάλασσας Αλήθεια ή μία ακόμα  ευφάνταστη ιστορία;

Αυτό το μυστήριο είναι ένα από τα πιο γνωστά όχι μόνο γιατί υπάρχουν αξιόπιστοι μάρτυρες, αλλά γιατί υπάρχει επίσης μία φωτογραφία που αποδεικνύει αυτό που συνέβη.

Τον Δεκέμβριο του 1924, δύο από τα μέλη του πληρώματος του πλοίου Watertown, ο James Courtney και ο Michael Meehan καθάριζαν μία δεξαμενή λαδιού, ενώ ταξίδευαν από την Νέα Υόρκη προς τον Παναμά. Δυστυχώς συνέβη ένα παράξενο δυστύχημα κατά το οποίο και οι δύο πέθαναν εξ αιτίας έκλυσης ποσότητας αερίων και καπνού. 

Σύμφωνα με την ναυτική συνήθεια ο James Courtney και ο Michael Meehan θάφτηκαν στη θάλασσα, κοντά στην ακτή του Μεξικού, στις 4 Δεκεμβρίου. Παραδόξως, την επόμενη μέρα, ο πρώτος αξιωματικός έκπληκτος είπε ότι είχε δει τα πρόσωπα των νεκρών συναδέλφων στα κύματα. σε μία πλευρά του πλοίου. Τα πρόσωπα παρέμειναν στο νερό για μερικά δευτερόλεπτα και μετά εξαφανίστηκαν. Τις επόμενες μέρες πολλά μέλη του πληρώματος είδαν τα πρόσωπα φαντάσματα του James και του Michael.

Όταν το πλοίο έφτασε στη Νέα Ορλεάνη, ο Keith Tracy, ο καπετάνιος του, ανέφερε τα ανατριχιαστικά γεγονότα που σχολίαζαν οι άνδρες του. Η Εταιρεία Cities Service Company, του πρότεινε να προσπαθήσει να φωτογραφίσει τα μυστηριώδη πρόσωπα. Ο Tracy αγόρασε μία φωτογραφική μηχανή και συνέχισε το ταξίδι του, έτσι όταν τα πρόσωπα εμφανίστηκαν ξανά στη θάλασσα, ο καπετάνιος έβγαλε 6 φωτογραφίες και φύλαξε την φωτογραφική μηχανή και το φιλμ στο χρηματοκιβώτιο του πλοίου. 

Όταν εμφάνισε το φιλμ στην Νέα Υόρκη, 5 φωτογραφίες έδειχναν μόνο τον αφρό της θάλασσας, όμως η έκτη φωτογραφία έδειχνε τα πρόσωπα φαντάσματα των νεκρών ναυτικών... 

Απόδοση από τα ισπανικά: Α.Χ
Από το βιβλίο του Cael Novak: Un Mundo Lleno de Misterios: 300 Historias para Medianoche (Ένας Κόσμος Γεμάτος Μυστήριο: 300 Ιστορίες για το Μεσονύκτιο)

Μοιραστείτε το!!! :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου