Ο Κόσμος των παράξενων φαινομένων, που παρουσιάζονται σε κατοικίες ή ανθρώπους μετά την απώλεια αγαπημένων τους προσώπων, έχει να μας διηγηθεί πολλές και παράδοξες ιστορίες για τις οποίες δεν δόθηκε ποτέ καμία εξήγηση. Ανάλογη είναι και η ιστορία ενός κοριτσιού που βίωσε περίεργες και μη αναμενόμενες εμπειρίες μετά την αναχώρηση του πατέρα της από τον τρισδιάστατο κόσμο μας. ΠΑΤΕΡΑ, ΕΙΣΑΙ ΕΔΩ; Ένα κορίτσι, του οποίου ο πατέρας πέθανε πριν κάποια χρόνια, διαβεβαιώνει ότι δύο μέρες μετά το τραγικό συμβάν άρχισαν να συμβαίνουν περίεργα φαινόμενα στο σπίτι της. Σύμφωνα με διηγήσεις της μία μέρα που βρισκόταν ξαπλωμένη στο κρεβάτι των γονέων της ένιωσε ότι κάποιος την χάιδευε στο πρόσωπο. Κάθε φορά που βρισκόταν μόνη, ακουγόντουσαν θόρυβοι σε όλο το σπίτι. Κανένας δεν την πίστευε αλλά, όταν μία μέρα που η μικρή ξαδέρφη της έμεινε μαζί της, και αναγκάστηκαν να φύγουν από το σπίτι γιατί η μικρούλα φοβήθηκε από τους παράξενου θορύβους, άρχισαν να την πιστεύουν. Η τηλεόρα...
Ο Κόσμος του χθες: Ο πρώτος ατμήλατος σιδηρόδρομος που έκανε τη διαδρομή : Αθήνα- Νέο Φάληρο
Το σωτήριο έτος 1869 σημειώθηκε ένα κοσμοϊστορικό γεγονός. Αθήνα- Ν. Φάληρο συνδέθηκαν με τον περίφημο τροχιόδρομο του Βωτύ. Ήταν ατμήλατος κι οι πνευματώδεις συμπολίτες τούχαν κολλήσει το παρατσούκλι "κολοσούρτης" γιατί έμοιαζε να τρέχη με τις οπίσθιες ρόδες του. Ταχύτης του: 16-17 χιλιόμετρα την ώρα.
Το τραινάκι αυτό ξεκινούσε από την Ακαδημία, διέσχιζε λαχανιασμένα την άλλοτε ιστορική "λεωφόρο των πιπεριών" τώρα Αμαλίας, περνούσε τα πρώτα λουτρά με θαλασσινό νερό στην πύλη του Αδριανού, κατηφόριζε την Λεωφόρο Συγγρού και καμαρωτό- καμαρωτό την άραζε στη θέσι του άκτιστου τότε ξενοδοχείου "Ακταίον" του Ν. Φαλήρου, που τόσες δόξες γνώρισε αργότερα. Και ροβολούσε ως τους κήπους της Τερψιθέας.
Μαύρη κι άραχλη όμως στάθηκε η τύχη του "κολοσούρτη". Μια μέρα, αναπάντεχα μας άφησε χρόνους. Μπρος στα χρεωκοπήσαντα θαλασσινά-στεριανά λουτρά Δαμασκηνού δεν άνθεξε το καζάνι του στη μεγάλη πίεση του ατμού, εξερράγη με κρότους που συνεκλόνισαν το ιοστεφές Άστυ, εξαποστέλλοντας "τσιφ" στο υποτυπώδες Δημοτικό Νοσοκομείο περί τους τριάντα διαβάτες κι επιβάτες.
Από το βιβλίο του Τηλ. Γάριου, Αθήνα και πάλι Αθήνα, Εκδ. Γιάννης Β. Βασδέκης, Αθήνα 1984
Η φωτογραφία είναι από διαδίκτυο και παρουσιάζει ατμήλατο σιδηρόδρομο του 1891
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου