Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017

Νέα τροπή στην υπόθεση εξαφάνισης του Βραζιλιάνου φοιτητή Bruno Borges

Ο παράξενος Κόσμος του Bruno Borges εξακολουθεί να καλύπτεται, ακόμα και σήμερα, από ένα πέπλο μυστηρίου. Αν και, σύμφωνα με την αστυνομία, στοιχεία που προέκυψαν από καταθέσεις μαρτύρων δίνουν μία νέα τροπή στην εξαφάνιση του Βραζιλιάνου φοιτητή, του οποίου η τύχη αγνοείται από τις 27 Απριλίου 2017.

Αυξάνει το μυστήριο γύρω από την εξαφάνιση του νεαρού Βραζιλιάνου φοιτητή, Bruno Borges,που άφησε  κρυπτογραφημένα μηνύματα.

Η περίεργη υπόθεση του  νεαρού Βραζιλιάνου που άφησε 14 βιβλία γραμμένα σε μία κρυπτογραφημένη γλώσσα και διάφορα κρυφά μηνύματα στο δωμάτιό του μπορεί να πλησιάζει στη λύση της.

Προηγούμενο άρθρο με λεπτομέρειες για την εξαφάνιση του Bruno Borges, εδώ


Πέρα από το ενδιαφέρον για την τύχη του νεαρού άνδρα, η περίπτωσή του προκάλεσε μεγάλη περιέργεια στον κόσμο,εξαιτίας  των αινιγμάτων που ο Bruno Borges, ένας φοιτητή της ψυχολογίας  24 χρόνων, άφησε πριν εξαφανιστεί χωρίς να αφήσει  ίχνος.
Bruno Borges


Η βραζιλιάνικη αστυνομία βρήκε, στο σπίτι ενός φίλου του νεαρού, στοιχεία που γκρεμίζουν  τις θεωρίες που δημιουργήθηκαν μετά την εξαφάνιση του Μπρούνο, αρχίζοντας από τη θεωρία της εμφάνισης ενός νέου προφήτη μέχρι αυτής της απαγωγής του  από εξωγήινους.Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, έπιπλα που ανήκουν στον νεαρό και ένα συμβόλαιο για την πώληση των  14 βιβλίων του, τα οποία φυλάσσονται από το φίλο του Μαρσέλο Ferreira, δίνουν νέα τροπή στην υπόθεση και δημιουργούν υποψίες για μία σκόπιμη εξαφάνιση για να διαφημίσει τα γραπτά του.

Ο πατέρας του Bruno,επιστρέφοντας από διακοπές 24 ημερών,  μπήκε στο υπνοδωμάτιο του γιου του  και δεν  βρήκε ούτε αυτόν, αλλά ούτε και τα έπιπλα.

Βίντεο που δείχνει την κατάσταση του δωματίου φοιτητή μετά την εξαφάνισή του .Στη μέση του δωματίου υπήρχε ένα άγαλμα περισσότερο από δύο μέτρα  του Giordano Bruno, του φιλόσοφου και αστρονόμου που κάηκε στην πυρά  από την Ιερά Εξέταση, και τα τοιχώματα  του δαπέδου και οροφής ήταν καλυμμένα  με άγνωστα σύμβολα.

Σε ένα μακρόστενο τραπέζι υπήρχαν 14 χειρόγραφα, άριστα τακτοποιημένα, γραμμένα σε μια άγνωστη γλώσσα που έχει δημιουργηθεί από τον ίδιο  τον Bruno Borges .

Τα έπιπλα είχαν απομακρυνθεί από το δωμάτιο, εν αγνοία των γονέων, αλλά  ένα κρεβάτι και ένα ράφι, βρέθηκαν στο σπίτι του Ferreira, ο οποίος, μετά την εξαφάνιση του Μπρούνο όπως όλα τα πρόσωπα του στενού κύκλου,  ανακρίθηκε και ομολόγησε ότι είχε αποκρύψει πληροφορίες. Τώρα, ο Ferreira ομολογεί ότι  βοήθησε τον Bruno να βγάλει τα έπιπλα από το δωμάτιο.

Εκτός από τα έπιπλα, η αστυνομία το σπίτι του φίλου του βρήκε ένα συμβόλαιο  υπογραμμένο από τον Bruno στο οποίο γινόταν διανομή των εσόδων από την πώληση των βιβλίων.

Τα κρυπτογραφημένα μηνύματα στο δωμάτιο του  φοιτητή
Ο Marcelo Ferreira, ο φίλος του, θα έπαιρνε 15%, ο Eduardo Μπόρχες, ένας ξάδελφος που του δάνεισε χρήματα για το άγαλμα του Giordano Bruno  15%, και 5%  ο Marcio Gaiote, ένας άλλος φίλος, στον οποίος είχε αποκαλύψει τα σχέδια του για  « την εκπλήρωση μιας αποστολή και την διάδοση των γνώσεων που είχε αποκτήσει».

Σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει ο Gaiote στην αστυνομία,  βοήθησε τον Bruno να μεταφέρει το άγαλμα στο δωμάτιο και γνώριζε τις νηστείες που έκανε ο νεαρός.

Ο Alcino Junior, ο επικεφαλής της υπόθεσης στην πόλη του Rio Branco,  Πολιτεία της Acre, εργάζεται τώρα πάνω στην πιθανότητα ενός προμελετημένου, από τον φοιτητή, σχεδίου με σκοπό να προωθήσει τα βιβλία. «Την ίδια μέρα που ο Bruno φεύγει από το σπίτι, πηγαίνει σε ένα συμβολαιογράφο να καταχωρήσει το συμβόλαιο. Για μας είναι ξεκάθαρο ότι δεν ήταν μια οποιαδήποτε  εξαφάνιση, στην πραγματικότητα ήταν ένα  συνειδητό σχέδιο εξαφάνισης », δήλωσε ο Τζούνιορ.

Το συμβόλαιο που παρουσιάζεται στον Τύπο από τον επικεφαλής της έρευνας δείχνει ότι  υπάρχει προθεσμία για τη διάδοση των βιβλίων, προθεσμία για τη δημοσίευση και τα ποσοστά πωλήσεων για εκείνους που τον βοήθησαν. «Για εμάς, αυτό είναι πολύ σαφές», καταλήγει ο ερευνητής.

Η Gabriela Borges, αδελφή του Bruno, έγραψε στο Facebook ότι γνώριζαν ήδη για το συμβόλαιο και για τα δικαιώματα των  βιβλίων από την ημέρα της εξαφάνισης. «Αυτό δεν μας λέει τίποτα, για να πραγματοποιήσει τα σχέδιά του Bruno χρειαζόταν χρήματα, δεν φτιάχνονται  νοσοκομεία ούτε παρέχεται βοήθεια σε αυτούς που έχουν ανάγκη μόνο με  αγάπη στην καρδιά» έγραψε. Σύμφωνα με την ίδια, τώρα κάποιοι προτίθενται να αμαυρώσουν την εικόνα του αδελφού της.

Επίσης, η αδελφή είπε ότι η οικογένεια σύντομα θα προωθήσει το πρώτο από 14 αινιγματικά βιβλία που έγραψε ο Bruno.  Η τύχη του νέου είναι ακόμη άγνωστη.

Πηγή

Προηγούμενο άρθρο με λεπτομέρειες για την εξαφάνιση του Bruno Borges, εδώ
Μοιραστείτε το!!! :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου