Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου 2017

Αρχαία Τενέα: η πόλη των Τρώων αιχμαλώτων στην ΚόρινθοΟ Κόσμος της Αρχαιότητας αποκαλύπτει τα μυστικά του. Η αρχαιολογική σκαπάνη φέρνει στο φως ευρήματα από την αρχαία Τενέα:

Τα αρχαιολογικά ευρήματα της αρχαίας Τενέας βρίσκονται 20 χλμ. δυτικά από το Χιλιομόδι της Κορινθίας. Σύμφωνα με την παράδοση οι πρώτοι κάτοικοι ήταν αιχμάλωτοι του πολέμου της Τροίας, στους οποίους ο Αγαμέμνων επέτρεψε να φτιάξουν τη δική τους πόλη.

Ο Βιργίλιος αναφέρει ότι η Τενέα και η Ρώμη ήταν δύο πόλεις που ιδρύθηκαν από Τρώες αιχμαλώτους. Ο Παυσανίας λέει πως στην Τενέα υπήρχε ιερό της Ειλειθυίας ενώ ο Στράβων αναφέρει ότι  υπήρχε ιερό που ήταν αφιερωμένο στον Απόλλωνα.


Στην ίδια περιοχή είχε βρεθεί παλαιότερα ο περίφημος Κούρος της Τενέας, ένα μοναδικό έργο τέχνης του 6ου π.Χ. αιώνα, που βρίσκεται στο Μουσείο Τέχνης του Μονάχου. Επίσης, το 2010 είχαν βρεθεί στην κατοχή αρχαιοκαπήλων και οι δίδυμοι κούροι  που κατασχέθηκαν από τις αρμόδιες αρχές.

Σε ανασκαφές που γίνονται τα 4 τελευταία χρόνια έχουν βρεθεί: τμήμα αρχαίας οδού, κατάλοιπα της αρχαίας πόλης των ελληνιστικών και  ρωμαϊκών χρόνων, ειδώλια, οστέινα κοσμήματα, νομίσματα και άλλα χρηστικά αντικείμενα. Επίσης, έχουν βρεθεί: ένα δίχωρο υπέργειο ταφικό μνημείο καθώς και κεραμόσκεποι τάφοι παιδικών ενταφιασμών με πολλά κτερίσματα.Ο Κούρος της Τενέας, 6ου π.Χ. αιων.

Πηγές: el.wikipedia & es.wikipedia,
            mixanitouxronou.gr & tovima.gr


Μοιραστείτε το!!! :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου