Κυριακή, 23 Απριλίου 2017

Ο επιστήμων Bernand Carr υποστηρίζει ότι τα παραφυσικά φαινόμενα υφίστανται σε άλλες διαστάσεις

Ο Κόσμος της επιστήμης  ανοίγει τους ορίζοντες του  και αρχίζει να κάνει λόγο και για άλλες διαστάσεις, που ξεπερνούν τις αντιληπτικές ικανότητες του μέσου ανθρώπου. Ο επιστήμων Bernand Carr υποστηρίζει ότι τα παραφυσικά φαινόμενα υφίστανται σε άλλες διαστάσεις.

Ο Albert Einstein αποφάνθηκε ότι υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερις διαστάσεις. Η τέταρτη διάσταση είναι ο χρόνος ή ο χωροχρόνος, που κατά τον Einstein: ο χώρος και ο χρόνος δεν μπορούν να διαχωριστούν. Αυτή η θεωρία, λοιπόν,  θα άνοιγε την πόρτα σε άλλα ανεξήγητα φαινόμενα που λαμβάνουν χώρα σε όλα τα μέρη του κόσμου, καθώς πολλοί ειδικοί του παραφυσικού πιστεύουν ότι τα, μεταξύ άλλων, φαινόμενα: πολτεργκάιστ, φασματικές παρουσίες ή το φαινόμενο EVP(ψυχοφωνία) είναι στενά συνδεδεμένα με τις προτεινόμενες από τον Einstein τέσσερις διαστάσεις.

Επομένως όλα τα φαινόμενα αυτού του τύπου θα μπορούσαν να εξηγηθούν αν πραγματικά συνέβαιναν σε μία άλλη διάσταση. Όμως η επιστημονική κοινότητα ποτέ δεν είδε με καλό μάτι τη θεωρία της ύπαρξης άλλων διαστάσεων, πόσο μάλλον τη θεωρία ότι τα ανεξήγητα φαινόμενα συμβαίνουν μέσω μίας σύνδεσης με άλλη διάσταση. Αν και αξίζει να αναφερθεί ότι εκτός από τους ερευνητές της παραφυσικής δραστηριότητας είναι κάθε φορά περισσότεροι οι επιστήμονες που τείνουν προς τις θεωρίες περί της ύπαρξης 11 διαστάσεων.

Ο Βρετανός,  αστρονόμος και μαθηματικός, Bernand Carr υποστηρίζει ότι πολλά από τα φαινόμενα που δεν μπορούν να εξηγηθούν από του νόμους της φυσικής συμβαίνουν πραγματικά σε άλλες διαστάσεις.
Bernand Carr

Ο Dr. Carr, καθηγητής των μαθηματικών και της αστρονομίας του Πανεπιστημίου Queen Mary του Λονδίνου, λέει ότι η συνείδησή μας αλληλεπιδρά με μια άλλη διάσταση. Επιπλέον το πολυδιάστατο σύμπαν έχει μία ιεραρχική δομή, και ότι εμείς βρισκόμαστε στην χαμηλότερη διάσταση.

"Το μοντέλο επιλύει γνωστά φιλοσοφικά προβλήματα γύρω από τη σχέση μεταξύ της ύλης και του πνεύματος, διευκρινίζει τη φύση του χρόνου, και παρέχει ένα οντολογικό πλαίσιο για την ερμηνεία των φαινομένων, όπως εμφανίσεις, εξωσωματικές εμπειρίες, επιθανάτιες εμπειρίες και  όνειρα", είπε ο Dr. Carr σε μία διάσκεψη.

Ο Dr. Carr υποστηρίζει ότι οι φυσικοί αισθητήρες μας, μας δείχνουν μόνο ένα σύμπαν τριών διαστάσεων , αν και στην πραγματικότητα υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερις διαστάσεις. Αυτό που υπάρχει στις ανώτερες διαστάσεις είναι οντότητες, που δεν μπορούμε να δούμε με τους φυσικούς αισθητήρες μας. Επιπλέον ο Dr. Carr είπε ότι αυτές οι οντότητες έχουν ένα είδος χώρου που είναι διαφορετικό  από τον δικό μας.

"Οι μοναδικές μη φυσικές οντότητες στο σύμπαν για τις οποίες έχουμε κάποια εμπειρία είναι οι πνευματικές, και ... η ύπαρξη των παραφυσικών φαινομένων, δείχνει ότι οι νοητικές οντότητες πρέπει να υπάρχουν σε κάποιο είδος χώρου", έγραψε ο Dr. Carr 

Ο χώρος της άλλης διάστασης όταν μπαίνουμε στα όνειρα συμπίπτει με τον χώρο στον οποίο υπάρχει η μνήμη. Ο Dr. Carr λέει ότι η τηλεπάθεια σηματοδοτεί ένα συλλογικό νοητικό χώρο και η διαίσθηση επίσης περιέχει ένα φυσικό χώρο: " Οι μη φυσικές αντιλήψεις έχουν χαρακτηριστικά της πραγματικότητας", έγραψε στο βιβλίο του: Ύλη, νους και ανώτερες διαστάσεις

Ο Dr. Carr βασίζεται σε προηγούμενες θεωρίες, συμπεριλαμβανομένης  της θεωρίας των Kaluza - Klein, που ενώνει τις βασικές δυνάμεις της βαρύτητας και του ηλεκτρομαγνητισμού. Η θεωρία των 
Kaluza -Klein προβλέπει ένα χώρο 5 διαστάσεων.

Στη Θεωρία Μ, υπάρχουν 11 διαστάσεις. Στη Θεωρία των υπερχορδών υπάρχουν 10, αν και ο Dr. Carr το εκλαμβάνει ως μία τέταρτη διάσταση "εξωτερική" του χώρου, δηλαδή,τις τέσσερις διαστάσεις της θεωρίας της σχετικότητας του Einstein, οι οποίες  αναφέρονται σε άυλα ψυχικά φαινόμενα και άλλα. 

Η αμφισβήτηση του Dr. Carr 

Αν και ο Dr. Carr επιβεβαιώνει την ύπαρξη των παραφυσικών φαινομένων ή των ψυχικών ικανοτήτων δεν συμφωνούν, όμως, όλοι με την θεωρία του της τέταρτης διάστασης και ότι εμείς  βρισκόμαστε στην πιο χαμηλή διάσταση. Σύμφωνα με κάποιους ειδικούς το χαμηλό αστρικό μπορεί να  "λειτουργήσει" μόνο σε χαμηλό αστρικό επίπεδο, και μόνο μπορεί να δημιουργηθεί και να εμφανιστεί, ως πραγματικό, σε αυτούς που διατήρησαν τη σκέψης τους επί αρκετό χρόνο για να βοηθήσουν στην υλοποίησή του σε μία από τις πολλές βαθμίδες, που βρίσκονται στα χαμηλά αστρικά επίπεδα.

Αφήνοντας κατά μέρος το αν έχει ή όχι δίκαιο ο Dr. Carr με τη θεωρία του της τέταρτης διάστασης, αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι, αν και η επιστημονική κοινότητα αρνείται κατηγορηματικά την ύπαρξη των ανεξήγητων φαινομένων, είναι πια πολλοί οι επιστήμονες που πιστεύουν ότι ο κλειστός νους πολλών κορυφαίων επιστημόνων του κόσμου θα έπρεπε να αρχίσει να επεκτείνεται σε θεωρίες και πρακτικές που ξεφεύγουν από την κοινή λογική. 
MEP
Απόδοση από τα ισπανικά Α.Χ.Μοιραστείτε το!!! :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου