Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017

Μία γυναίκα από την Ελβετία έχασε τη ζωή της, γιατί αποφάσισε να τραφεί μόνο με τις ακτίνες του ήλιου

Ο Κόσμος της υπερβολής οδηγεί σε επικίνδυνες ατραπούς. Η γυναίκα ήταν οπαδός του αναπνευστισμού (bretharianism ), μίας πρακτικής που βασίζεται στην ικανότητα να ζει κάποιος χωρίς τροφή και νερό, λαμβάνοντας  θρεπτικά συστατικά από τον αέρα και τον ήλιο.

Η ελβετική εφημερίδα, Tages Anzeiger της Ζυρίχης, γράφει ότι, μία Ελβετίδα πέθανε από πείνα, αφού πίστεψε ότι μπορούσε να τραφεί μόνο από τον ήλιο. Η γυναίκα, ηλικίας 50 ετών, είδε το ντοκιμαντέρ In the beggining there was light, το οποίο διηγείται την ιστορία του  χημικού Michael Werner, 62 ετών και την εμπειρία του με τον Ινδό γιόγκι, Prahlad Jani, 83 ετών.

Και οι δύο βεβαιώνουν ότι μπορούν να επιζήσουν χωρίς να καταναλώσουν τρόφιμα και ότι μπορούν να διατηρηθούν στη ζωή με πνευματικά μέσα. Αυτή η πρακτική είναι γνωστή ως bretharianism (αναπνευστισμός) και είναι η υποτιθέμενη ικανότητα να ζει κάποιος χωρίς να τρώει.

Ο Δρ. Werner βεβαιώνει ότι έχει να φάει από το 2001 και ο Jani, σύμφωνα με αυτά που λέει στο συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ, τα τελευταία 70 χρόνια όχι μόνο δεν έχει φάει μπουκιά, αλλά δεν  έχει πιει ούτε μία σταγόνα νερό.

Η γυναίκα που απεβίωσε, σύμφωνα με τον ελβετικό τύπο, είδε το ντοκιμαντέρ και αποφάσισε να προσπαθήσει να επιβιώσει αποκλειστικά με το φως. Επίσης, διάβασε και το βιβλίο Living on light,  της αυστραλιανής οπαδού του αναπνευστισμού, Ellen Greve, σχετικό με το θέμα της διατροφής από τον αέρα και το φως. Η γυναίκα ενημέρωσε τους οικείους της ότι επρόκειτο να ακολουθήσει μία εθελοντική νηστεία, αλλά τελικά την βρήκαν νεκρή στο σπίτι.

Η νεκροψία, σύμφωνα με τις ελβετικές εφημερίδες, έδειξε ότι πέθανε από πείνα, αποκλείοντας οποιαδήποτε άλλη αιτία. Πρόκειται για τον τέταρτο θάνατο, με αυτά τα χαρακτηριστικά, που συνδέεται με αυτή την πρακτική, από το 1990 μέχρι το 2012 που συνέβη το γεγονός.

Πηγή: periodistadigital.com


Μοιραστείτε το!!! :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου