Κυριακή, 19 Μαρτίου 2017

Ο "Άγγελος της θλίψης", γλυπτό του William Wetmore Story


Ο Κόσμος της γλυπτικής, εκφράζεται μέσα από την αγάπη και την θλίψη και δημιουργεί ένα έργο τέχνης που από τον 19ο αιώνα  μέχρι και σήμερα συγκινεί και γίνεται πηγή έμπνευσης και δημιουργίας: ο "Άγγελος της θλίψης", γλυπτό του William Wetmore Story.

Ο William Wetmore Story, από τις ΗΠΑ, ήταν γλύπτης που απόκτησε μεγάλη φήμη, όταν το 1895 δημιούργησε έναν άγγελο, με τα ίδια του τα χέρια, με πόνο στην ψυχή και δάκρυα στα μάτια, προς τιμήν της αποβιώσασας συζύγου του, Emelyn Story, την οποία υπεραγαπούσε.
Ο William Wetmore Story γεννήθηκε στο Σάλεμ της Μασαχουσέτης στις 12 Φεβρουαρίου του 1819. Ήταν επίσης, κριτικός τέχνης, ποιητής και εκδότης. Σπούδασε δικηγορία στο Χάρβαρντ αλλά τον κέρδισε  η γλυπτική.

Το γλυπτό, που δημιούργησε για να κοσμήσει το τάφο της συζύγου του, ονομάστηκε "Άγγελος της θλίψης" και βρίσκεται στο Προτεσταντικό Νεκροταφείο της Ρώμης όπου σήμερα βρίσκονται τόσο τα οστά της  Emelyn Story όσο και του ιδίου.

Ο 'Άγγελος της θλίψης"  ήταν το τελευταίο δημιούργημα του William Wetmore Story καθώς μετά από λίγο καιρό απεβίωσε. Όμως, το γλυπτό απέκτησε μεγάλη φήμη και έγινε πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία και άλλων αντιγράφων. Στο Μέριλαντ, στην Καλιφόρνια, στην Νέα Υόρκη, στον Καναδά, στην Κόστα Ρίκα, στην Κούβα βρίσκονται σήμερα αντίγραφα του γλυπτού.
Ακόμα ο "Άγγελος της θλίψης" έγινε πηγή έμπνευσης και για μουσικά συγκροτήματα, όπως: Anabantha, Odes of Ecstasy, Nighywish, Evanescence.Πηγή: porquenosemeocurrio.com
Μοιραστείτε το!!! :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου