Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πατέρα, είσαι εδώ;

Ο Κόσμος των παράξενων φαινομένων, που παρουσιάζονται σε κατοικίες ή ανθρώπους μετά την απώλεια αγαπημένων τους προσώπων, έχει να μας διηγηθεί πολλές και παράδοξες ιστορίες για τις οποίες δεν δόθηκε ποτέ καμία εξήγηση. Ανάλογη είναι και η ιστορία ενός κοριτσιού που βίωσε περίεργες και μη αναμενόμενες εμπειρίες μετά την αναχώρηση του πατέρα της από τον τρισδιάστατο κόσμο μας.  ΠΑΤΕΡΑ, ΕΙΣΑΙ ΕΔΩ; Ένα κορίτσι, του οποίου ο πατέρας πέθανε πριν κάποια χρόνια,   διαβεβαιώνει ότι δύο μέρες μετά το τραγικό συμβάν άρχισαν να συμβαίνουν περίεργα φαινόμενα   στο σπίτι της. Σύμφωνα με διηγήσεις της μία μέρα που βρισκόταν ξαπλωμένη στο κρεβάτι των γονέων της ένιωσε ότι κάποιος την χάιδευε στο πρόσωπο. Κάθε φορά που βρισκόταν μόνη, ακουγόντουσαν θόρυβοι σε όλο το σπίτι. Κανένας δεν την πίστευε αλλά, όταν μία μέρα που η μικρή ξαδέρφη της έμεινε μαζί της, και αναγκάστηκαν να φύγουν από το σπίτι γιατί η μικρούλα φοβήθηκε από τους παράξενου θορύβους, άρχισαν να την πιστεύουν. Η τηλεόραση του δωματίο

James Miranda Barry: o πιο διάσημος χειρουργός του 19ου αιώνα στην πραγματικότητα ήταν γυναίκα: η Margaret Ann Bulkley

Ο Κόσμος του James Miranda Barry, του πιο διάσημου γιατρού του 19ου αιώνα έκρυβε ένα μεγάλο μυστικό, το οποίο αποκαλύφθηκε μετά το θάνατό του: δεν ήταν άνδρας, αλλά γυναίκα,  η Margaret Ann Bulkley!

Ο 19ος αιώνας ήταν μάρτυρας της ζωής ενός από τους πιο διάσημους γιατρούς της εποχής του. Ωστόσο, η συνεισφορά του στη σύγχρονη ιατρική επισκιάστηκε όταν αποκαλύφθηκε ένα απίστευτο μυστικό μετά το θάνατό του.

Ένα από τα επιτεύγματά του ήταν η ανάδειξη του σημαντικού ρόλου της υγιεινής στην ιατρική, καθώς πέτυχε να ανεβάσει σε υψηλό επίπεδο τη δυνατότητα επιβίωσης των ασθενών του. Όντως, επισήμανε τη σχέση μεταξύ των βρόμικων σωλήνων με περιττωματικό υλικό και των ασθενειών και, ως εκ τούτου, σταμάτησε την τρομερή εξάπλωση της χολέρας και της λέπρας που σάρωνε την αφρικανική ήπειρο. Επιπλέον, ήταν ο πρώτος γιατρός που έφερε σε πέρας μια επιτυχημένη καισαρική , όπου τόσο η μητέρα όσο και το μωρό κατάφεραν να επιζήσουν.

Ωστόσο, μετά το θάνατό του το 1865, η νοσοκόμα που ήταν επιφορτισμένη με την προετοιμασία του σώματός του αντιμετώπισε μια συγκλονιστική έκπληξη όταν σήκωσε τα σεντόνια...

Ο James Miranda Barry πριν από την εγγραφή του στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου δεν υπάρχει σε κανένα άλλο μητρώο. Στο Πανεπιστήμιο ξεχώρισε ως φοιτητής και ήταν ένας από τους λίγους που αποφοίτησε από τη διάσημη ιατρική σχολή. Μετά εργάστηκε ως εθελοντής και έκανε μαθήματα για να γίνει χειρουργός. Όταν τελείωσε τις σπουδές εισήλθε στο σώμα των χειρουργών του στρατού και εργάστηκε σε διάφορες χώρες που εκείνη την περίοδο ήταν αποικίες της Βρετανικής Αυτοκρατορίας. Τζαμάικα, Ινδία, Κριμαία, Νότια Αφρική είναι, μεταξύ άλλων, μερικά από τα μέρη όπου ήταν και που απέκτησε μεγάλη δημοτικότητα χάρη στην εξαιρετική δουλειά του ως γιατρός. Αυτός ουσιαστικά δημιούργησε νοσοκομεία σε χώρους όπου πριν δεν υπήρχε τίποτα., αυτός επιβράδυνε την επέκταση της χολέρας που οφειλόταν στην κακή υγιεινή και πραγματοποίησε πολλαπλές και επιτυχημένες εγχειρήσεις.

Έφθασε να πάρει τον υψηλότερο βαθμό ως στρατιωτικός γιατρός. Ήταν Επιθεωρητής του Γενικού Νοσοκομείου και στενός φίλος του Κυβερνήτη Charles Somerset. Αλλά τίποτα από αυτά δεν είχε σημασία, όταν αποκαλύφθηκε η αλήθεια για τη ζωή του, επειδή όταν η νοσοκόμα που προετοίμαζε την κηδεία, σήκωσε το σεντόνι που τον κάλυπτε , ανακάλυψε το αδιανόητο: ο  James Barry, ο διάσημος γιατρός του Βρετανικού ναυτικού ήταν μια γυναίκα!

Όπως το διαβάσατε. Η άλλη πλευρά αυτής της ιστορίας είναι καταπληκτική, και αρχίζει ως εξής: το πραγματικό όνομα του  James Barry ήταν Margaret Ann Bulkley, ενός κοριτσιού που γεννήθηκε το 1789 στην κομητεία Κορκ της Ιρλανδίας. Ο θείος της, ο James Barry (εξ ου, και το όνομά της) και ο στενός του φίλος, ο πολιτικός, o ιδεολόγος και επαναστάτης στρατηγός της Βενεζουέλας Francisco Miranda, πίστεψαν στις δεξιότητες της Margaret και ότι μπορούσε να γίνει γιατρός. Ωστόσο, καθώς ήταν απαγορευμένο στις γυναίκες να σπουδάσουν ιατρική, επινόησαν ένα  εξωφρενικό σχέδιο: θα την έκαναν να εμφανίζεται ως άνδρας.

Ο θείος της της έδωσε το όνομα και ο Francisco Miranda της υποσχέθηκε ότι, όταν θα τελείωνε τις σπουδές της θα την έφερνε στη Βενεζουέλα, όπου θα μπορούσε ελεύθερα, ως γυναίκα, να ασκήσει το επάγγελμα της ιατρού. Δυστυχώς, ο Miranda συνελήφθη από τους Ισπανούς στο Cádiz και λίγο αργότερα, πέθανε. Από τότε, λοιπόν, η Margaret έπρεπε να κρύψει την αληθινή ταυτότητά της για πάντα.

Η Margaret αποφάσισε να ενταχθεί στο στρατό και να πάει σε άλλες χώρες για να αποφύγει να αποκαλυφθεί στη χώρα της. Εκεί κατάφερε να κρύψει ότι ήταν γυναίκα παρόλο που συνήθιζε να μπλέκεται σε μπελάδες, εξ αιτίας του χαρακτήρα της. Είχε ακόμα και μια μονομαχία εναντίον κάποιου που τόλμησε να αμφισβητήσει τον ανδρισμό της. Ακόμα, οι φήμες ότι διατηρούσε ομοφυλοφιλική σχέση με τον κυβερνήτη Charles Somerset κατέστρεψε την πολιτική ζωή του κυβερνήτη.

Το σκάνδαλο που προκάλεσε η αποκάλυψη του αληθινού φύλου του φημισμένου χειρουργού επισκίασε τις επιτυχίες αυτής της απίστευτης γυναίκας στον τομέα της ιατρικής. Όλα οφείλονται στην απίστευτη ικανότητά της να κατανοήσει τη σημασία της υγιεινής και της αποστείρωσης για την ιατρική.

Το 1864 επέστρεψε στην Αγγλία λόγω της κακής κατάστασης της υγείας της και πέθανε λίγο μετά. Σήμερα αναγνωρίζεται ότι η  Margaret Ann Bulkley (ήJames Barry ) ήταν η πρώτη γυναίκα γιατρός στη Μεγάλη Βρετανία. Χάρη στο θάρρος της η σύγχρονη ιατρική έκανε πολύτιμες προόδους. Η αποφασιστικότητα, η ικανότητα, η δύναμη και η ευφυΐα της, δεν πρέπει να ξεχαστούν.

Όμως, η νοσοκόμα δεν διαπίστωσε μόνο ότι ήταν γυναίκα, αλλά αν κρίνει κανείς από τα σημάδια στο στομάχι της ήταν επίσης μητέρα. Ποιανού; Λοιπόν δεν το ξέρουμε. Το μυστήριο θα παραμείνει κρυμμένο στις πτυχές της ιστορίας, μαζί με πολλά άλλα.

Στο βίντεο μπορείτε να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες για τη συναρπαστική ιστορία της  Margaret Ann Bulkley (ήJames Barry )


Πηγή: nolocreo.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η στοιχειωμένη μονοκατοικία της Άμφισσας

Ο Κόσμος των εγκλωβισμένων ψυχών, μας ταξιδεύει στην Άμφισσα όπου σε μία μονοκατοικία λέγεται ότι συμβαίνουν έντονα παραφυσικά φαινόμενα. Αλήθεια ή δημιούργημα της ανθρώπινης φαντασίας; Κραυγές μέσα στη νύχτα, κοριτσάκια που βολτάρουν στα δωμάτια κι εξαφανίζονται, έπιπλα που κινούνται μόνα τους. Η ιστορία του εγκαταλελειμμένου σπιτιού της οδού Γιδογιάννου στην Άμφισσα ξεκινάει από το 1940 και συνεχίζεται ακόμη και σήμερα. Όλοι στην περιοχή μιλούν για τη στοιχειωμένη μονοκατοικία Είναι ίσως το πιο γνωστό στοιχειωμένο σπίτι της Στερεάς Ελλάδας. Η ερειπωμένη μονοκατοικία της οδού Γιδογιάννου, αριθμός 13 (συμβολικός δεν νομίζετε;) είναι γεμάτη από μακάβριες ιστορίες που εδώ και δεκαετίες είναι γνωστές σε όλους τους κατοίκους της Άμφισσας. Το συγκεκριμένο σπίτι δεν βρίσκεται σε κάποιο απόμερο μέρος της πόλης, ίσα ίσα που σε πολύ κοντινή απόσταση υπάρχουν πολυσύχναστα στέκια. Όμως οι θρύλοι που το ακολουθούν είναι τέτοιοι που οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες προσπαθούν να

ΤΑ 7 Μαύρα Βιβλία του Καρλ Γιουνγκ

Ο Κόσμος της Ψυχανάλυσης και η κάθοδος στο υποσυνείδητο: «Μακάριοι οι τρελοί», μου είπε κάποτε ένας φίλος ψυχοθεραπευτής, «γιατί αυτοί έχουν τη μεγαλύτερη πιθανότητα να βρουν τελικά την άκρη». Αυτό που εννοούσε, είναι ότι οι άνθρωποι που ο νους τους βασανίζει σε σημείο να τους κάνει το βίο αβίωτο, είναι πιο πιθανό να ξεκινήσουν να εξετάζουν τα πράγματα σε βάθος μέχρι να βγάλουν άκρη με τον εαυτό τους. Από την άλλη, όσοι νοιώθουν πνευματικά σταθεροί, είναι πολύ πιθανό να συνεχίσουν απλά τη ζωή τους χωρίς ποτέ να νιώσουν επιτακτική την ανάγκη να καταδυθούν βαθύτερα στο τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος. Ένας από αυτούς τους ανθρώπους, που ο πόνος τους οδήγησε σε ένα μακρινό και βαθύ ταξίδι στα νερά του υποσυνείδητου, ήταν ο Καρλ Γιουνγκ, ο διάσημος Ελβετός ψυχαναλυτής και ψυχίατρος. Ο Γιουνγκ υπήρξε ο θεμελιωτής της αναλυτικής ψυχολογίας αλλά για πολλούς σήμερα θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους του δυτικού πολιτισμού, επειδή συνδύασε την επιστήμη της ψυχανάλυσ

Το αίνιγμα των Ανασάζι

Ο Κόσμος των Ανασάζι της αρχαίας  φυλής  των Ινδιάνων της  Βόρειας Αμερικής (ΝΔ ΗΠΑ)   που δημιούργησαν ένα αξιοσημείωτο πολιτισμό. Η λέξη "ΑΝΑΣΑΖΙ" σημαίνει στην γλώσσα των Ναβάχο "ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΚΕΙΝΟΙ" .Σήμερα οι Χόπι είναι οι κάτοικοι των περιοχών των «Ανασάζι» που εθνικά και πολιτιστικά διαφέρουν από τους άλλους ινδιάνους γείτονές τους.Οι Ανασάζι έχτισαν ακροπόλεις και φρούρια όμοια με εκείνα των Μυκηναίων , κατασκεύασαν δρόμους , αμφιθέατρα και αρδευτικά έργα. Έκαναν ηλιακές παρατηρήσεις και κατασκεύαζαν πήλινα αγγεία και σκεύη παρεμφερή προς εκείνα της Ελληνικής γεωμετρικής περιόδου. Τα σύμβολα και σχέδια των Ανασάζι που είναι σκαλισμένα πάνω σε πέτρες , τα κεραμικά σχέδια και ιδιαίτερα οι μύθοι που διασώζουν οι Χόπι , φωτίζουν αυτά που για τους «ειδικούς» φαντάζουν σαν "άλυτα μυστήρια". Ο Γάλλος συγραφέας Pierre Honnore παρατηρεί ότι "η γραφή των Μάγια είναι εντελώς όμοια με την Μινωϊκή γραμμική Α' . Πιθάρι Κρητικής προέλευ

Η γέννηση του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Για τον Αρχαίο Κόσμο η στιγμή της γέννησης του Μεγάλου Αλεξάνδρου (356 π. Χ.) είναι ένα σημαντικό γεγονός, που πλέκει την ιστορία με τον θρύλο: Η γέννηση του Αλεξάνδρου στάθηκε μια μεγάλη στιγμή στην ιστορία του ελληνισμού και της ανθρωπότητας. Ο θρύλος συνέδεσε το μεγάλο γεγονός με την καταστροφή του Ιερού της Αρτέμιδος στην Έφεσο από πυρκαγιά, καταστροφή που προανήγγειλε την κατάκτηση της Ασίας από τον Αλέξανδρο. Στην εικόνα: ελληνορωμαϊκό ψηφιδωτό με παράσταση της γεννήσεως του Αλεξάνδρου. Διακρίνεται η Ολυμπιάς δεξιά, ο Φίλιππος στο κέντρο και κάτω δεξιά ο μικρός Αλέξανδρος (Βηρυτός, Εθνικό Μουσείο) Πηγή:Ιστορία Ελληνικού Έθνους, Τόμος Δ' , Εκδ. Αθηνών

Ο "Άγγελος της θλίψης", γλυπτό του William Wetmore Story

Ο Κόσμος της γλυπτικής, εκφράζεται μέσα από την αγάπη και την θλίψη και δημιουργεί ένα έργο τέχνης που από τον 19ο αιώνα  μέχρι και σήμερα συγκινεί και γίνεται πηγή έμπνευσης και δημιουργίας: ο "Άγγελος της θλίψης", γλυπτό του William Wetmore Story. Ο William Wetmore Story, από τις ΗΠΑ, ήταν γλύπτης που απόκτησε μεγάλη φήμη, όταν το 1895 δημιούργησε έναν άγγελο, με τα ίδια του τα χέρια, με πόνο στην ψυχή και δάκρυα στα μάτια, προς τιμήν της αποβιώσασας συζύγου του, Emelyn Story, την οποία υπεραγαπούσε. Ο William Wetmore Story γεννήθηκε στο Σάλεμ της Μασαχουσέτης στις 12 Φεβρουαρίου του 1819. Ήταν επίσης, κριτικός τέχνης, ποιητής και εκδότης. Σπούδασε δικηγορία στο Χάρβαρντ αλλά τον κέρδισε  η γλυπτική. Το γλυπτό, που δημιούργησε για να κοσμήσει το τάφο της συζύγου του, ονομάστηκε  "Άγγελος της θλίψης"  και βρίσκεται στο Προτεσταντικό Νεκροταφείο της Ρώμης όπου σήμερα βρίσκονται τόσο τα οστά της  Emelyn Story όσο και του ιδίου. Ο '

Ο Δίας και οι κεραυνοί του

Ο Κόσμος της μυθολογίας μας κάνει λόγο για τα όπλα του Δία: τον κεραυνό τη βροντή και την αστραπή: Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, οι Κύκλωπες, που ήταν φυλακισμένοι στα Τάρταρα, χάρισαν στον Δία τον κεραυνό, την βροντή και την αστραπή. Ο Δίας τους ελευθέρωσε και με τη βοήθειά τους νίκησε στην Τιτανομαχία τον Κρόνο και τους Τιτάνες και έτσι κατέλαβε την εξουσία. Κατασκευαστής των κεραυνών ήταν ο Ήφαιστος. Με τους κεραυνούς  τιμωρούσε θεούς και ανθρώπους. Πολλές φορές, όμως, ο Δίας χρησιμοποιούσε τους κεραυνούς όχι μόνο για να τιμωρήσει, αλλά και για να δώσει λύσεις.

Σταχτοπούτα: η Μεταμόρφωση και ο Χορός

Ο συμβολικός Κόσμος των παραμυθιών: Σταχτοπούτα: η Μεταμόρφωση και ο Χορός Για να μπορέσει η Σταχτοπούτα να πάει στον χορό και να συναντήσει τον Πρίγκηπα, ποντίκια και σαύρες μεταμορφώνονται σε άλογα. Και τα δύο αυτά όντα ζουν σε σκοτεινά μέρη και επομένως έχουν φιλικές σχέσεις με τις υποχθόνιες δυνάμεις που συναντάμε στο τζάκι. Και τα δύο υπακούν στον Σμινθέα Απόλλωνα, βασιλιά των Ποντικιών, και τώρα μετατρέπονται στα χρυσά ή άσπρα άλογά του. Είναι επίσης αφιερωμένα στον Ρούντρα, τον Βεδικό θεό που σχετίζεται με τα ποντίκια. Η παραλλαγή του Περρώ μετατρέπει μια κολοκύθα σε άμαξα, όμως σε άλλες πηγές συναντάμε όλο και πιο ενδιαφέροντα μέσα μεταφοράς. Με τα πόδια, μέσα σ' ένα αμαξάκι με δούλους ν' ακολουθούν, σε μια μεγάλη άμαξα με έξι άλογα με δούλους και υπηρέτες ν' ακολουθούν, και τέλος, με ακόμα μεγαλύτερη χλιδή. Η κολοκύθα εμφανίζεται σε δύο ακόμα παραλλαγές. Στη σουηδική, όπου η κολοκύθα μετατρέπεται σε άμαξα, τα ποντίκια σε άλογα και οι κάμπιες σε υπηρέτε

Κρατευτής: το προϊστορικό σκεύος μαγειρικής και η σχέση του με το σουβλάκι

Ο Κόσμος της Προϊστορίας αποκαλύπτει τα γαστρονομικά μυστικά του, επιβεβαιώνοντας ότι, το πολυσυζητημένο σουβλάκι ήταν βασική τροφή κατά την κυκλαδική και μυκηναϊκή εποχή. Το αποδεικνύει ο κρατευτής , ένα είδος μαγειρικού σκεύους  που βρέθηκε σε ανασκαφές τόσο  στη Θήρα όσο και στην Πύλο. Επίσης, περιγραφές στον Όμηρο παραπέμπουν σε αυτό. Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους στην αρχαία Θήρα σε κάθε σπίτι υπήρχε η εστία, η οποία αποτελούνταν από μία λιθόκτιστη εξέδρα χαμηλού ύψους. Στην εστία έβραζαν το φαγητό μέσα σε πήλινες  χύτρες. Επίσης, έψηναν και κρέας περασμένο στους οβελούς (σουβλάκια), τους οποίους τοποθετούσαν πάνω σε πήλινα στηρίγματα, τους κρατευτές , που συνήθως ήταν σε ζευγάρια. Περιγραφές για τη συνήθεια αυτή βρίσκουμε στον Όμηρο, στην Ιλιάδα και στην Οδύσσεια. Στην Ιλιάδα στην Ραψωδία Ι, 211-214, λέει ο Όμηρος: πυρ δε Μενοιτιάδης δαίεν μέγα ισόθεο φως. αυτάρ επεί κατά πυρ εκ'αη και φλοξ εμαράνθη, ανθρακιήν στορέσας οβελούς εφύπερθε τάννυσε, πάσσε δ' αλός

Μια περιγραφή του Εθνικού Κήπου στην εποχή του Όθωνα

Ο Κόσμος της Αθήνας της εποχής του Όθωνα βρίσκει καταφύγιο δροσιάς στον Εθνικό Κήπο (την εποχή εκείνη λεγόταν Βασιλικός Κήπος) Γραφει ο Στούρε Λιννέρ στο βιβλίο του: “Μια Σουηδέζα στην Ελλάδα του 19ου Αιώνα: Η Φρεντρίκα αναζητεί με ευχαρίστηση καταφύγιο στο μεγάλο κήπο που είχε κατασκευάσει η βασίλισσα. “ Αχ! με τι αφθονία ανθίζουν οι τριανταφυλλιές μετά τη βροχή. Πόσο ωραία μοσχομυρίζουν γλυκό αμύγδαλο οι μεγάλες γιαπωνέζικες μουσμουλιές. Και οι μικρές κινέζικες μανταρινιέςφαίνονται σαν τρελλές, με τα άφθονα λουλούδια τους και τους λαμπερούς καρπούς τους, που κρέμονται απ’ αυτές ταυτόχρονα. Οι γαλατσίδες με τα μεγάλα πορφυρά άνθη τους, σε κοιτάζουν παράξενα μέσα από το σκοτεινό πευκόδασος, που είναι ταυτόχρονα στολισμένο μ’ ένα σύννεφο από κατακίτρινα μήλα πάνω στις μηλιές ”. Σ’ αυτό το πανέμορφο, ονειρεμένο τοπίο με τα δέντρα και τους θάμνους του ανθισμένα, με τα συντριβάνια του, τους κύκνους και τους φλαμίνγκος, έκανε τους περιπάτους της η Φρεντρίκα, μέσα σε σκιερά δρομάκ

Το φάντασμα της Katie King . Οριστική απόδειξη ύπαρξης των πνευμάτων;

                                Yλοποίηση του φαντάσματος της Katie King (φωτ.) Ο εξωπραγματικός Κόσμος των πνευμάτων : Το φάντασμα της Katie King, που λέγεται ότι υλοποιήθηκε, από τον φυσικό, χημικό και πνευματιστή William Crookes (βραβείο Νόμπελ στη Χημεία, 1907) ήταν αλήθεια ή όπως υποστήριξαν κάποιοι , μία καλοστημένη απάτη; Για μεγάλο χρονικό διάστημα, η επιστήμη ερμήνευσε την ύπαρξη των γνωστών ως εμφανίσεων φαντασμάτων, σαν αποτέλεσμα της αυθυποβολής, των παραισθήσεων και κάθε είδους ψυχικών διαταραχών. Αλλά η προσέγγιση αυτή από το δέκατο ένατο αιώνα πέρασε σε δεύτερο πλάνο, γιατί οι ερευνητές αυτών των «υπερφυσικών» φαινομένων, άρχισαν να χρησιμοποιούν φωτογραφικές μηχανές για να μπορέσουν να επιβεβαιώνουν την ύπαρξη αυτού του τύπου των εμφανίσεων, των οποίων τη φύση δεν είμαστε ακόμη σε θέση να ερμηνεύσουμε. Αναμφίβολα, η χρήση της φωτογραφίας συνοδεύτηκε από την χονδροειδή προσπάθεια κάποιων ατόμων να δημιουργήσουν μερικά μοντάζ που οδήγησε στην απαξίωση των πι

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σε 24 ώρες