Κυριακή, 26 Μαρτίου 2017

Έρευνα για φασματικές μορφές στα Λυκοβούνια(Τουρκοβούνια) της Αθήνας

Ο Κόσμος των πόλεων αυτή τη φορά οδηγεί τα βήματά μας στα Λυκοβούνια(Τουρκοβούνια) της Αθήνας, όπου ζωντανεύει ο Αστικός Μύθος για την εμφάνιση μιας γυναικείας φασματικής παρουσίας, εκεί που ξεκινά η πλαγιά της Φιλοθέης.

Τα Τουρκοβούνια της Αθήνας γνωστά και ως Λυκοβούνια είναι άμεσα συνδεδεμένα με τους ανθρώπους του λεκανοπεδίου της Αττικής. Η ονομασία Λυκοβούνια προέρχεται είτε από τους Λύκους που βρίσκονταν στην περιοχή, είτε από τον γιο του Ερεχθέα, Λύκο, είτε από το φως «Λυκ».

Ονομάζονται Τουρκοβούνια πιθανότατα λόγω της μακρόχρονης παραμονής στην περιοχή της τουρκικής στρατιάς του Ομάρ Τουραχάν.

Από την αρχαιότητα έως το σήμερα η ανθρώπινη παρουσία τα έχει εμπλουτίσει με ιστορίες στην συνείδηση των ανθρώπων αλλά ταυτόχρονα άλλαξε και την όψη τους.

Η ανθρώπινη παρουσία ανά τους αιώνες στα Λυκοβούνια αλλά και η εκμετάλλευση τους δημιούργησε ένα μέρος αντιθέσεων, αντιθέσεις που χαρακτηρίζουν την ίδια την ανθρώπινη φύση.
Σε αυτούς τους λόφους μπορεί να συναντήσεις το γαλήνιο πράσινο αλλά ταυτόχρονα και την θέα της ερείπωσης.

Ο Παυσανίας αναφέρει ότι στην κορυφή της λοφοσειράς βρισκόταν ξόανο του Δία.

Σύγχρονοι αστικοί μύθοι αναφέρουν μια γυναικεία φασματική παρουσία άνωθεν του πάρκου Βεΐκου ακριβώς εκεί που τελειώνει το πάρκο και ξεκινά η πλαγιά του λόφου Φιλοθέης.

Και όλα αυτά στο κέντρο του λεκανοπεδίου.


Μοιραστείτε το!!! :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου