Σάββατο, 22 Απριλίου 2017

5 χαρακτηριστικά των ονείρων

Ο Κόσμος των ονείρων δεν σταματά ποτέ να μας εκπλήσσει. Τα όνειρα, όχι μόνο δίνουν πληροφορίες  για την κατανόηση της ψυχικής διάθεση ενός ανθρώπου, αλλά πολλές φορές τον βοηθούν να φέρει εις πέρας καταστάσεις που τον προβληματίζουν ή άλλοτε λειτουργούν ως μοχλός χαλάρωσης και ψυχικής ηρεμίας.

Όλες τις νύχτες ονειρευόμαστε και όμως, ξέρουμε πολύ λίγα γύρω από τα όνειρα. Ανακάλυψε 5 εκπληκτικά στοιχεία για τα όνειρά σου!

1. Μάθηση
Το να ονειρεύεται κάποιος τον  βοηθά να μάθει. Πολλές φορές συμβαίνει, κατά τη διάρκεια της νύχτας,  πριν από ένα κρίσιμο διαγωνισμό για τον οποίο έχει μελετήσει κάποιος, να ονειρεύεται τις πληροφορίες που έχει απομνημονεύσει. Αυτό οφείλεται στο ότι, ενώ ονειρεύεται , ο εγκέφαλος του επεξεργάζεται και μαθαίνει τις νέες πληροφορίες.

2. Απιστία
Η απιστία είναι το πιο κοινό όνειρο. Η Lauri Quinn Loewenderg, συγγραφέας διαφόρων βιβλίων και ειδική στο θέμα, έκανε μία έρευνα σε δείγμα 5000 ατόμων και ανακάλυψε ότι το όνειρο της απιστίας είναι ένας εφιάλτης που βασανίζει την πλειονότητα των ανθρώπων, μερικές φορές με τρόπο επαναλαμβανόμενο. Αυτός ο εφιάλτης πολύ λίγες φορές έχει να κάνει με μια πραγματική απιστία, αλλά σχετίζεται περισσότερο, με το φόβο να μην μας κάνουν κακό ή με το να μην μείνουμε μόνοι.

3. Το πλήθος των ονείρων
Είναι γεγονός ότι μπορούμε να δούμε πολλά όνειρα σε μια νύχτα. Οι ειδικοί υπολογίζουν ότι σε μια νύχτα μπορούμε να φτάσουμε να δούμε δεκάδες όνειρα και σε όλη τη ζωή μας πάνω από 100 χιλιάδες. Σύμφωνα με την Loewenderg : "ονειρευόμαστε κάθε 90 λεπτά κατά τη διάρκεια όλης της νύχτας και κάθε κύκλος ονείρου είναι πιο μεγάλος από τον προηγούμενο. Το πρώτο όνειρο της νύχτας διαρκεί γύρω στα 5 λεπτά και το τελευταίο όνειρο, αυτό που βλέπεις λίγο πριν ξυπνήσεις, μπορεί να έχει διάρκεια από 45 λεπτά μέχρι 1 ώρα".

4. Ο Έλεγχος των ονείρων.
Μπορείς να ελέγξεις τα όνειρά σου. Αν και φαίνεται κάπως βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας, μια έρευνα υποστηρίζει ότι ο έλεγχος του ονείρου ή " συνειδητό όνειρο" μπορεί να είναι εφικτός.  Κατά τη διάρκεια ενός πειράματος, στο οποίο συμμετείχαν 3 χιλιάδες άτομα, το 64,9% διαβεβαίωσε ότι είχε συνείδηση ότι ονειρευόταν μέσα σε ένα όνειρο, και το 34% υποστήριξε ότι, μερικές φορές, μπορούσε να κοντρολάρει αυτά που συνέβαιναν στο όνειρο. Σύμφωνα τον Kelly Bulkeley, ερευνητή και επισκέπτη καθηγητή στην  Graduate Theological  στο Union Berkley στην Καλιφόρνια, το να επιτύχει κάποιος να ελέγξει ένα όνειρο είναι μια ικανότητα που μπορούμε να την αναπτύξουμε, εάν ξέρουμε να το κάνουμε σωστά. Ο ερευνητής συμβουλεύει ότι αν έχουμε ένα όνειρο, πρέπει να προσπαθήσουμε να θυμόμαστε ότι είναι μόνο ένα όνειρο, και να έχουμε την επίγνωση αυτού, για να μπορέσουμε να το διευθύνουμε και να αποφύγουμε να αισθανθούμε άσχημα, αν έχουμε εφιάλτες.

5. Μπορείς να ονειρεύεσαι ξύπνιος
Δεν είναι απαραίτητο να είσαι κοιμισμένος για να ονειρεύεσαι. Ακόμα και όταν είμαστε ξύπνιοι, μπορούμε να επωφεληθούμε  μερικά λεπτά ελεύθερου χρόνου, καθισμένοι σε ένα ήσυχο χώρο, για να ονειρευτούμε, αφήνοντας  τη φαντασία μας να πετάξει . Με αυτόν τον τρόπο, επανακτούμε την ενέργειά μας, διότι το να ονειρεύεται κάποιος ξύπνιος( ονειροπόλημα) μπορεί να είναι μία εξαιρετική τεχνική χαλάρωσης.
Alda Bañuls
Απόδοση από τα ισπανικά Α.Χ.
Πηγή: supercurioso.com

Μοιραστείτε το!!! :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου