Κυριακή, 9 Απριλίου 2017

Το κορίτσι: "Μόγλης"

Ο Κόσμος της άγριας φύσης έκρυβε ένα μικρό κορίτσι που ζούσε με πιθήκους και το οποίο βρέθηκε, κατά τύχη, από δασοφύλακες.

Το κορίτσι Μόγλης, όπως το ονόμασαν, που βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα μόνο του,σε δάσος στην Ινδία, παρουσιάζοντας σημάδια συμπεριφοράς αγριμιού, δεν μεγάλωσε από πιθήκους, λένε τώρα αξιωματούχοι.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης το κορίτσι βρέθηκε τυχαία από δασοφύλακες, να ζει με πιθήκους σε ένα φυσικό καταφύγιο στη βόρεια Ινδία.

Το κοριτσάκι δεν μπορούσε να μιλήσει, έβγαζε μόνο άναρθρες κραυγές και δεν μπορούσε να σταθεί στα δυο του πόδια. Σερνόταν στο έδαφος και περπατούσε στα τέσσερα.

Ένας από τους δασοφύλακες που την βρήκαν είπε, μιλώντας στο Associated Press, ότι το κορίτσι ήταν γυμνό και φαινόταν να έχει οικειότητα με τους πιθήκους. «Όταν προσπαθήσαμε να το πάρουμε μας επιτέθηκαν οι πίθηκοι», συμπλήρωσε.

Ωστόσο, υποστηρίζουν ότι το παιδί δεν θα μπορούσε να ζει μόνο του με τα ζώα για πολλά χρόνια, καθώς οι περιπολίες είναι συχνές και θα είχε εντοπιστεί.

Οι αρχές της Ινδίας πιστεύουν τώρα ότι το κορίτσι το οποίο έχει σοβαρές ψυχικές και σωματικές αναπηρίες εγκαταλείφθηκε πρόσφατα στο δάσος από την οικογένειά του.

Ο γιατρός Σινγκ, επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του νοσοκομείου στο οποίο νοσηλεύεται η μικρή μετά τον εντοπισμό της, δήλωσε στον Guardian πως «στην Ινδία οι οικογένειες δεν προτιμούν τα κορίτσια πόσο μάλλον ένα παιδί που είναι διανοητικά ανάπηρο. Όλα δείχνουν ότι την εγκατέλειψαν εκεί».

Τις λίγες ημέρες που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο η μικρή έμαθε να περπατά στα δυο της πόδια και να τρώει. Η ταχεία ανάρρωσή της είναι ένα ακόμη σημάδι ότι δεν μεγάλωσε στο δάσος. Μαρτυρά ότι ανατράφηκε από ανθρώπους και όχι από ζώα, υποστηρίζουν οι γιατροί.

«Δεν είναι σε θέση να μιλήσει, αλλά δείχνει να καταλαβαίνει όσα της λέμε και χαμογελά», προσθέτει ο Σινγκ.

Οι αρχές της Ινδίας, εν  τω μεταξύ, αναζητούν τους γονείς της, οι οποίοι δεν έχουν βρεθεί ακόμη...


Μοιραστείτε το!!! :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου