Τρίτη, 4 Απριλίου 2017

Ο μυστηριώδης θάνατος της Elisa Lam

Ο Κόσμος του μυστηρίου μας οδηγεί αυτή τη φορά στο μυστηριώδη θάνατο της Elisa Lam, φοιτήτριας από τον Καναδά. Ο θάνατός της είναι ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια των τελευταίων χρόνων, και φαίνεται  να έχει βγει από τη φαντασία ενός σεναριογράφου του Hollywood. Οι συνθήκες γύρω από το θάνατο της Elisa είναι τόσο περίεργες που μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει γνωστό το πως πέθανε.

Η Elisa Lam, 21 ετών, το 2013 αποφάσισε να κάνει ένα ταξίδι στις ΗΠΑ, μόνη. Το ταξίδι της ξεκινά από το San Diego της Καλιφόρνιας. Μερικές μέρες αργότερα έφθασε στο Los Angeles, όπου κατέλυσε στο ξενοδοχείο Cecil (το οποίο μετά τα γεγονότα, έκλεισε και αφού ανακαινίστηκε, άνοιξε με το όνομα Stay on Main).

Η Elisa διατηρούσε συχνή επαφή με τους γονείς της, αφού τους τηλεφωνούσε καθημερινά για να τους
ενημερώνει για την εξέλιξη του ταξιδιού της. Την ημέρα που θα πήγαινε να επισκεφτεί την πόλη της Santa Cruz, οι γονείς της δεν έλαβαν το καθημερινό τηλεφώνημα. Το γεγονός αυτό τους παραξένεψε, και το κατήγγειλαν την αστυνομία, η οποία στη συνέχεια άρχισε τις έρευνες για την ανεύρεσή της.

Το προσωπικό του ξενοδοχείου την είδε εν ζωή εκείνο το πρωινό, αλλά από εκείνη τη στιγμή και  μετά κανένας δεν ήξερε τίποτα για την Elisa. Η αστυνομία άρχισε να ερευνά τη γύρω περιοχή, αλλά οι έρευνες δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα. Όμως, μετά από δύο εβδομάδες χωρίς ειδήσεις, η υπόθεση πήρε μία ανέλπιστη τροπή.

Στην κατοχή της αστυνομίας ήρθε ένα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του ξενοδοχείου, το οποίο είχε τραβηχτεί  λίγο πριν την εξαφάνισή της. Στο βίντεο η Elisa φαινόταν σε ένα από τα ασανσέρ του ξενοδοχείου να συμπεριφέρεται με  τρόπο παράξενο. Το κορίτσι πατούσε τα κουμπιά του ασανσέρ βεβιασμένα, έμπαινε και έβγαινε από το ασανσέρ χωρίς εμφανή λόγο, ή χόρευε στο διάδρομο δίπλα στο ασανσέρ. Μετά από λίγο η Elisa βγήκε από το ασανσέρ και έφυγε προς τη κατεύθυνση που είχε έρθει. Οι πόρτες άνοιξαν και έκλεισαν πολλές φορές μέχρι που το βίντεο σταμάτησε. Είναι άξιο προσοχής το γεγονός ότι το ασανσέρ δεν κινείται ενώ η Elisa πατά όλα τα κουμπιά.

Το πιο εκπληκτικό είναι ότι, μετά από τη στιγμή που η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο, τα ΜΜΕ επικεντρώθηκαν στην υπόθεση. Στην προσπάθεια να δοθεί εξήγηση για τη συμπεριφορά της Elisa, δημιουργήθηκαν διάφορες θεωρίες: από χρήση ναρκωτικών μέχρι εμφανίσεις φαντασμάτων. Όλος ο κόσμος φαινόταν να έχει διάφορες συνωμοσιολογικές θεωρίες γύρω από τον θάνατό της. Επίσης, πολλοί κάνουν παραλληλισμό, εξ αφορμής της συμπεριφοράς της νεαρής, με την ταινία, Dark Water, του σκηνοθέτη Hideo NaKata.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτά. Μία μέρα, οι ένοικοι του ξενοδοχείου άρχισαν να παραπονιούνται για τη γεύση και το χρώμα του νερού που έφθανε στα δωμάτια. Οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου άρχισαν να ερευνούν την αιτία του προβλήματος και βρέθηκαν μπροστά σε μια φρικτή έκπληξη: σε μία από τις δεξαμενές του νερού από τις οποίες γίνονταν η ύδρευση του ξενοδοχείου, βρέθηκε το σώμα της Elisa σε αποσύνθεση. Αλλά, πως είχε φτάσει από το ασανσέρ μέχρι εκεί; Αφού, δεν υπήρχε ίχνος της Elisa σε καμία κάμερα ασφαλείας.

Η ιατροδικαστική έκθεση έδειξε ότι δεν υπήρχαν σημάδια σεξουαλικής βίας, τραύμα ή ένδειξη αυτοκτονίας. Από τι, λοιπόν, είχε πεθάνει η Elisa Lam; Η πρόσβαση στη δεξαμενή δεν ήταν εύκολη, και το βαρύ καπάκι (πολύ δύσκολο να το σηκώσει κάποιος) βρέθηκε ερμητικά κλειστό με το σώμα της Elisa μέσα σε αυτό. Μάλιστα, για να βγει το σώμα χρειάστηκε να δημιουργηθεί ένα άνοιγμα στη δεξαμενή. Υπήρχε, άραγε, κάποιος άλλος που ήταν μπλεγμένος στο θάνατό της;

Οι συνωμοσιολογικά σκεπτόμενοι συνέδεσαν τον θάνατό της Elisa με τον Richard Ramirez, που είχε ζήσει σε αυτό το ξενοδοχείο πριν από αρκετό καιρό. Ο  Ramirez είχε κατηγορηθεί ότι σκότωσε 14 γυναίκες στη δεκαετία του 80 και έγινε διάσημος όταν αποκάλυψε στο δικαστήριο ότι ήταν λάτρης του Σατανά.

Ο θάνατός της θυμίζει ταινίες τρόμου, και δεν έχει μόνο προκαλέσει αίσθηση στα κοινωνικά δίκτυα.,αλλά αποτέλεσε και πηγή έμπνευσης σε σκηνοθέτες τηλεοπτικών σειρών, όπως του Ryan Murphy, ο οποίος βάσισε ένα επεισόδιο του American Horror Story στο ξενοδοχείο Cecil.

Επίσης, στην τηλεόραση, πολλοί έχουν προσπαθήσει να εξηγήσουν την περίπτωση του μυστηριώδους θανάτου της Elisa. Ψυχίατροι υποστηρίζουν ότι υπάρχουν δύο εξηγήσεις για τη συμπεριφορά του κοριτσιού: η μία είναι η περίπτωση της ψυχωτική διαταραχής (καθώς υπήρχε ιατρικό ιστορικό: λέγεται ότι υπέφερε από σοβαρή κατάθλιψη) ή ότι κάποιος την ακολουθούσε.

Παρ' όλα αυτά κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει, με σαφήνεια,  το πως βρέθηκε το σώμα της Elisa μέσα στη δεξαμενή, και πάντα θα παραμένει το ερώτημα: Τι πραγματικά συνέβη στην Elisa Lam;
Πηγή
Μοιραστείτε το!!! :)

2 σχόλια:

  1. ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΤΡΟΜΟΥ DARK WATER

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, πράγματι! Όταν συνέβη το γεγονός πολλοί ήταν αυτοί που το συνέδεσαν με την ταινία που αναφέρετε στο σχόλιό σας. Ο μυστηριώδης, όμως, θάνατος της Elisa Lam έχει και κάποιες άλλες περίεργες πτυχές, στις οποίες θα αναφερθούμε προσεχώς...

      Διαγραφή