Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2017

Δεν υπάρχει η σύμπτωση, υπάρχει η συγχρονικότητα

Ο Κόσμος της συγχρονικότητας, των φαινομενικά τυχαίων γεγονότων που πολλές φορές δίνουν απάντηση σε ερωτήματα που μας απασχολούν ή δίνουν λύση σε περίπλοκες καταστάσεις

Σε όλους μας έχει συμβεί σε κάποια φορά μία σύμπτωση που φαινόταν τόσο απίθανη, και η οποία καταλήγει να φαίνεται μαγική, σαν να υπήρχαν συνδέσεις ανάμεσα σε γεγονότα, σε ανθρώπους  ή σε πληροφορίες μέσα από  αόρατα νήματα  που μπορούμε να δούμε μόνο για λίγο, στιγμιαία.

Σίγουρα κάποια φορά σας έχει συμβεί ένα βιβλίο ή μια διαφήμιση να σας έχει δώσει την απάντηση στο ερώτημα που συνεχώς σας απασχολούσε, ή να  είναι  να πάρεις κάποιο πρόσωπο τηλέφωνο και εκείνη την ίδια στιγμή, είναι εκείνος που σε καλεί, να έχεις μια απρόσμενη συνάντηση σε ένα απροσδόκητο μέρος ή να έχεις συναντήσει το πρόσωπο που ακριβώς  χρειαζόσουν,  εμφανιζόμενο από το πουθενά.

Αυτό δεν είναι σύμπτωση, αλλά συγχρονικότητα, μία από τις πιο αινιγματικές και εκπληκτικές πτυχές αυτού του σύμπαντος.

Τι είναι η συγχρονικότητα;

Ο ψυχολόγο Carl G.Jung ήταν εκείνος που επινόησε τον όρο συγχρονικότητα, αναφερόμενος στην «ταυτοχρονικότητα δύο γεγονότων συνδεομένων με την αίσθηση, αλλά με τρόπο μη αιτιατό» ως ένωση των εσωτερικών και εξωτερικών γεγονότων με έναν τρόπο που δεν μπορεί να εξηγηθεί, αλλά που έχει νόημα για το άτομο που το παρατηρεί.

Ο Jung κατέληξε στο συμπέρασμα ότι υπάρχει μια στενή σχέση μεταξύ του ατόμου και του περιβάλλοντός του, που ορισμένες φορές ασκεί μια έλξη που καταλήγει στη δημιουργία  συμπτώσεων , έχοντας μια συγκεκριμένη αξία για τα πρόσωπα που τις ζουν, μία συμβολική σημασία. Είναι αυτού του τύπου τα γεγονότα που συνηθίζουμε να αποδίδουμε στη σύμπτωση, στην τύχη ή στη μαγεία σύμφωνα με τις αντιλήψεις που έχουμε.


Η συγχρονικότητα θα μας ερμήνευε στο φυσικό επίπεδο , για παράδειγμα, την ιδέα ή τη λύση που κρύβεται στο νου μας, καλυμμένη από έκπληξη και σύμπτωση, γιατί είναι με αυτό τον τρόπο πολύ πιο εύκολο να κατανοηθεί.

Μια συγχρονική εμπειρία συνήθως έρχεται στη ζωή μας όταν δεν την περιμένουμε, αλλά την κατάλληλη στιγμή αλλάζοντας, μερικές φορές,  την πορεία της ζωής μας και επιδρώντας στη σκέψη μας. Για αυτό το λόγο,   πρέπει να είμαστε δεκτικοί και προσηλωμένοι στο κόσμο που μας περιτριγυρίζει , δημιουργώντας το άνοιγμα στη πιθανότητα της συγχρονικότητας.

Όσο σε περισσότερη ετοιμότητα βρισκόμαστε σε σχέση με το περιβάλλον μας, τόσο περισσότερες πιθανότητες θα υπάρχουν για να συμβεί η συγχρονικότητα γύρω μας ή τουλάχιστον να δίνουμε προσοχή,για παράδειγμα, από μικρές συζητήσεις, τραγούδια στο ραδιόφωνο ή διαφημιστικά μηνύματα , μέχρι συναντήσεις, φαινομενικά «τυχαίες». Απλά πρέπει να είμαστε προσεχτικοί. 

Αν αφήσουμε τις συνθήκες να κυλήσουν και δεν πιέζουμε ή  αναγκάζουμε την εμφάνιση των γεγονότων ή τη βούληση των προσώπων , διατηρώντας παράλληλα μια δεκτική και ανοικτή στάση, αφήνοντας να οδηγηθούμε από τη διαίσθησή μας και την εσωτερική σοφία μας, θα ανοιχτούμε στη «μαγεία» που μας προσφέρει η εμπειρία της συγχρονικότητας. Αν ξέρουμε να την ακούσουμε μπορεί να γίνει ένας καλός οδηγός για τη ζωή μας.

Ίσως αυτή να είναι ένας από τους πολλούς παγκόσμιους νόμους που δεν μπορούν να δοκιμαστούν με αρκετή σιγουριά, αλλά παρ 'όλα αυτά η παρουσία της έχει καθοδηγήσει τις ζωές πολλών ανθρώπων χωρίς σκέψη, και είναι ένας από τους λόγους που μας κάνει να τη διατηρήσουμε σε ισχύ.

Ακόμα και αυτό το άρθρο μπορεί να ήταν το αποτέλεσμα της συγχρονικότητας.
Cuevas Sánchez -Gema
Απόδοση από τα ισπανικά: Α.Χ.

Πηγή: paradigmaterrestre.comΜοιραστείτε το!!! :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου