Τετάρτη, 9 Αυγούστου 2017

Cincinnati (ΗΠΑ): οι υπόγειες εγκαταλειμμένες εγκαταστάσεις μετρό που ανατριχιάζουν...


Ο Κόσμος των εγκαταλειμμένων τόπων μας οδηγεί στην πόλη Cincinnati των ΗΠΑ, όπου υπάρχουν οι εγκαταστάσεις ενός παλαιού  δικτύου μετρό, που δεν περατώθηκε  λόγω οικονομικής δυσπραγίας:

Τον 19ο αιώνα,η πόλη Cincinnati ήταν μία από τις επτά πιο πυκνοκατοικημένες πόλεις των ΗΠΑ. Ο πληθυσμός κάθε μέρα αυξανόταν και στους δρόμους κυκλοφορούσαν πολλά οχήματα και άμαξες που προκαλούσαν ατυχήματα.  Η δημιουργία του τραμ ήταν μία προσωρινή λύση, αλλά, ως μεταφορικό μέσον, ήταν αργό.

Το 1884 προτάθηκε η δημιουργία δικτύου μετρό, που για την κατασκευή του θα χρησιμοποιούσαν ένα παλιό κανάλι που υπήρχε κάτω από την πόλη. Το 1911 άρχισαν οι εργασίες, αλλά, λόγω οικονομικών δυσχερειών, το έργο σταμάτησε. Το 1920 άρχισαν να συγκεντρώνουν χρήματα για τη συνέχιση του, αλλά, εξ αιτίας της μεγάλης οικονομικής κρίσης που ξέσπασε στις ΗΠΑ την περίοδο εκείνη, το έργο σταμάτησε και πάλι.

Από τότε κάθε προσπάθεια που γινόταν για την περάτωση του έργου έπεφτε στο κενό. Σήμερα, οι σήραγγες παραμένουν εγκαταλειμμένες. Καθώς οι περισσότεροι κάτοικοι αγνοούν την ύπαρξη αυτού του υπόγειου ημιτελούς μετρό, οι τοπικές αρχές της πόλης του Cincinnati διοργανώνουν δύο φορές το χρόνο περιηγήσεις στα υπόγεια τούνελ. Όμως ο χώρος, λόγω της εγκατάλειψης, φαντάζει ανατριχιαστικός...

Πηγή: arquitecturaideal.com

Δείτε ακόμα: Xochimilco: το νησί με τις κούκλες


Μοιραστείτε το!!! :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου