Ο Κόσμος των παράξενων φαινομένων, που παρουσιάζονται σε κατοικίες ή ανθρώπους μετά την απώλεια αγαπημένων τους προσώπων, έχει να μας διηγηθεί πολλές και παράδοξες ιστορίες για τις οποίες δεν δόθηκε ποτέ καμία εξήγηση. Ανάλογη είναι και η ιστορία ενός κοριτσιού που βίωσε περίεργες και μη αναμενόμενες εμπειρίες μετά την αναχώρηση του πατέρα της από τον τρισδιάστατο κόσμο μας. ΠΑΤΕΡΑ, ΕΙΣΑΙ ΕΔΩ; Ένα κορίτσι, του οποίου ο πατέρας πέθανε πριν κάποια χρόνια, διαβεβαιώνει ότι δύο μέρες μετά το τραγικό συμβάν άρχισαν να συμβαίνουν περίεργα φαινόμενα στο σπίτι της. Σύμφωνα με διηγήσεις της μία μέρα που βρισκόταν ξαπλωμένη στο κρεβάτι των γονέων της ένιωσε ότι κάποιος την χάιδευε στο πρόσωπο. Κάθε φορά που βρισκόταν μόνη, ακουγόντουσαν θόρυβοι σε όλο το σπίτι. Κανένας δεν την πίστευε αλλά, όταν μία μέρα που η μικρή ξαδέρφη της έμεινε μαζί της, και αναγκάστηκαν να φύγουν από το σπίτι γιατί η μικρούλα φοβήθηκε από τους παράξενου θορύβους, άρχισαν να την πιστεύουν. Η τηλεόραση του δωματίο
Ο Κόσμος των εξαφανισμένων προσώπων μας διηγείται την μυστηριώδη εξαφάνιση του Louis Le Prince, του ανθρώπου που ο Κόσμος του Κινηματογράφου του οφείλει την ύπαρξή του.
Μια από τις πιο περίεργες εξαφανίσεις συνέβη το 1890 με πρωταγωνιστή τον Γάλλο εφευρέτη Louis Le Prince, που είναι περισσότερο γνωστός για τη συνεισφορά του στον κινηματογράφο καθώς ήταν ο πρώτος που κινηματογράφησε κινούμενη εικόνα, χρησιμοποιώντας έναν φακό.
Στις 16 Σεπτεμβρίου του 1890, ο Le Prince πήρε το τρένο από την Dijon, όπου είχε πάει να επισκεφθεί τον αδελφό του, για να επιστρέψει στο Παρίσι. Σύμφωνα με διάφορους μάρτυρες ο Le Prince μπήκε στην καμπίνα με τις αποσκευές του, από την οποία δεν θα μπορούσε να βγει χωρίς να τον δει το προσωπικό του τρένου.
Όταν το τρένο έφτασε στο Παρίσι, ο Le Prince δεν κατέβηκε από το τρένο. Μετά από έρευνα η καμπίνα του βρέθηκε άδεια. Τόσο οι αρχές(γαλλική αστυνομία, Scotland Yard) όσο και το προσωπικό του τρένου έψαξαν όλα τα σημεία, αλλά δεν βρήκαν ίχνος του ιδίου και των αποσκευών του, παραμένοντας, έτσι, η εξαφάνιση του μυστηριώδης.
Κατά περίεργο τρόπο, η εξαφάνισή του Louis Le Prince θα επέτρεπε στον Thomas Edison να οικειοποιηθεί την εφεύρεση των κινούμενων εικόνων.
Όμως, σύμφωνα με την Irene Dembowski, υπάρχουν 5 θεωρίες για την περίπτωση της εξαφάνισης του:
1η Θεωρία: εξαφάνιση προσώπου (1890)
Στο τρένο εξπρές Ντιζόν-Παρίσι ή κατά τη διάρκεια της διαδρομής δεν βρέθηκαν ούτε οι αποσκευές ούτε το πτώμα του Le Prince. Κανένας άλλος, εκτός από τον αδελφό του δεν τον είδε στις 16 Σεπτεμβρίου του 1890 στον σταθμό της Ντιζόν, ούτε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μετά την επιβίβασή του. Κατά τη διαδρομή κανένας επιβάτης δεν παρατήρησε κάτι παράξενο ή να γίνει μάρτυρας κάποιας φασαρίας στα βαγόνια. Το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει η έκθεση της γαλλικής αστυνομίας είναι εξαφάνιση.
2η Θεωρία: η τέλεια αυτοκτονία (1890)
Σύμφωνα με την έκθεση της γαλλικής αστυνομίας ο Louis Le Prince ήθελε να αυτοκτονήσει γιατί βρισκόταν στα πρόθυρα της χρεωκοπίας.
3η Θεωρία: δολοφονία με κίνητρο τον πόλεμο για την κατοχύρωση των ευρεσιτεχνιών
Σε αυτή την περίπτωση ο πρώτος ύποπτος για την γαλλική αστυνομία θα ήταν ο Thomas Edison. Ο Edison θα μπορούσε να έχει αναθέσει τη δολοφονία σε κάποιον για να μπορέσει να οικειοποιηθεί έτσι μια ευρεσιτεχνία ακόμα. Η θεωρία είναι βασισμένη στην ψυχρότητα με την οποία ο Edison εξολόθρευε τους ανταγωνιστές του στον τομέα της “κινηματογράφησης”, όταν ίδρυσε το Βόρειο-αμερικάνικο Trust.
Συμπληρωματικά, για τη διαμάχη της κατοχύρωσης των ευρεσιτεχνιών, άλλες πηγές αναφέρουν:
Λίγο μετά την εξαφάνιση του Le Prince, ο Edison προσπάθησε να πάρει τα εύσημα και να πιστωθεί στο όνομά του η “κινηματογράφηση”. Ο γιος του όμως και η γυναίκα του θέλησαν να προστατεύσουν την εφεύρεσή του. Στο δικαστήριο εναντίον του Edison εμφανίστηκε ο γιος του Le Prince, Adolf, αλλά του απαγορεύτηκε να φέρει τις κάμερες που θα αποδείκνυαν την πατρότητα της “κινηματογράφησης”, κι έτσι ο Edison κέρδισε τη δίκη. Παρ’ όλα αυτά, έναν χρόνο αργότερα, το καθεστώς της απόφασης μετατράπηκε.
Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ο Le Prince, μετά την επιστροφή του από την Ντιζόν στο Παρίσι, θα επισκεπτόταν την Αγγλία, και ο επόμενος σταθμός του ταξιδιού θα ήταν οι ΗΠΑ όπου εκεί θα παρουσίαζε την εφεύρεσή του στον τομέα των κινούμενων εικόνων.
4η Θεωρία: η εξαφάνιση που κανονίστηκε από την, οικογένειά του (1966)
Αυτή η Θεωρία υποστηρίζει ότι η εξαφάνισή του θα μπορούσε να έχει οργανωθεί από την οικογένειά του, γιατί είχε υποψίες ότι ο Louis Le Prince ήταν ομοφυλόφιλος και αυτό θα μπορούσε να είναι ένα στίγμα για αυτούς.
5η Θεωρία: αδελφοκτονία ή δολοφονία για τα χρήματα
Αυτή η θεωρία υποστηρίζει ότι ήταν ο αδελφός του αυτός που έδωσε τέλος στη ζωή του Louis Le Prince με σκοπό να είναι ο μοναδικός κληρονόμος της περιουσίας της μητέρας τους.
Στη συνέχεια, μυστηριώδεις τραγωδίες συνέχισαν να κτυπούν την οικογένεια: δύο χρόνια μετά την παρουσία του ως μάρτυρας στην υπόθεση με την πατέντα του Edison, ο γιος του Louis Le Prince βρέθηκε, στο Long Island, νεκρός από πυροβολισμό.
Τελικά, μετά από έναν αιώνα η αστυνομία βρήκε αρχεία, τα οποία περιείχαν μία φωτογραφία, που απεικόνιζε έναν πνιγμένο άνδρα, ο οποίος θα μπορούσε να είναι ο Louis Le Prince.
Πηγές:canaldemisterio.com
el.wikipedia.org
es.wikipedia.org
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου