Πέμπτη, 6 Ιουλίου 2017

Κίνα: βρέθηκαν τα οστά «γιγάντων» ηλικίας 5.000 ετών

Ο Κόσμος των προϊστορικών γιγάντων αποκαλύπτει την παρουσία του στην Κίνα, όπου βρέθηκαν ανθρώπινα οστά "γιγάντων".

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα οστά που βρέθηκαν ανήκουν σε μέλη ενός  Νεολιθικού Πολιτισμού που αναπτύχθηκε κοντά στη λεκάνη απορροής  του  Κίτρινου Ποταμού

Το πρακτορείο TASS αναφέρει ότι,  Κινέζοι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν στην ανατολική επαρχία Shandong  ανθρώπινα οστά  «γιγάντων»  που έζησαν εκεί περίπου 5.000 χρόνια πριν. Σύμφωνα με τους ερευνητές, το ύψος αυτών των, ασυνήθιστα, ψηλών  ανθρώπων  ήταν πάνω από 1,90 μ.   Αν και με τα σημερινά δεδομένα δεν θα τους λέγαμε γίγαντες, όμως, στην Κίνα εκείνης της εποχής θα έμοιαζαν με γίγαντες. Πιστεύουν ότι τα οστά ανήκουν στα μέλη του  Νεολιθικού Πολιτισμού Longshan που κατοικούσαν στην λεκάνη απορροής του Κίτρινου Ποταμού (επίσης γνωστού ως Huang He).

«Έχουμε φτάσει σε αυτό το συμπέρασμα μετά από μελέτη των οστών. Στη ζωή, χωρίς αμφιβολία, ήταν ακόμη υψηλότεροι " είπε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής του Κέντρου Μελέτης της Ιστορίας και Πολιτισμού στο Πανεπιστήμιο της Shandong, Fang Hui, προσθέτοντας: «Νομίζω ότι   αυτό εξηγείται από την παρουσία άφθονων  διατροφικών πηγών  στις οποίες οι άνθρωποι αυτοί είχαν πρόσβαση». Η ανακάλυψη έγινε κατά τη διάρκεια ανασκαφών στην περιοχή της πόλης Jinan  που ξεκίνησαν το 2016. Μέχρι σήμερα, οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει τα ερείπια  πάνω από 100 κτιρίων, 200 τάφων και περίπου 20 πηγαδιών θυσίας.

Οι αρχαιολόγοι βρήκαν επίσης ότι οι πρόγονοι των Κινέζων που ζούσαν  στα ανατολικά της παρούσας επικράτειας της χώρας πριν από 5.000 χρόνια, ανέπτυξαν, εντυπωσιακά, την γεωργία. Μεταξύ άλλων δραστηριοτήτων, ασχολούνταν με την καλλιέργεια των σιτηρών και τη χοιροτροφία.

mysteryplanet.com.ar
Μοιραστείτε το!!! :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου