Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2017

Η χρονομηχανή του μοναχού Ερνέτι

Ο συναρπαστικός Κόσμος των ταξιδιών στο χρόνο:
Η χρονομηχανή του μοναχού Ερνέτι 
Γράφει ο Δημήτριος Ρωμανός
Να μία ενδιαφέρουσα περίπτωση κάποιου ο οποίος ισχυρίστηκε ότι κατασκεύασε μια χρονομηχανή:
Στα μέσα της δεκαετίας του 1950. ο Πελεγκρίνο Μαρία Ερνέτι (1925-1994),ένας Ιταλός βενεδικτίνος μοναχός. κατασκεύασε κρυφά μία χρονομηχανή καταφέρνοντας να ταξιδέψει στο παρελθόν. Ιερωμένος. φυσικός επιστήμονας με σημαντικές έρευνες στα πεδία της ατομικής και κβαντικής φυσικής, αλλά και μουσικολόγος, που θεωρείτο αυθεντία στη γνώση της αρχαϊκής μουσικής, ο Ερνέτι έχαιρε αποδοχής και εκτίμησης διεθνώς. 
Για να κατασκευάσει τη χρονομηχανή του ισχυρίστηκε πως χρησιμοποίησε την αρχαία μυστική γνώση των αστρικών πεδίων σε συνδυασμό με τις επιστημονικές ανακαλύψεις της σύγχρονης φυσικής. Η ιδέα βασίζεται στην αρχή του φυσικού νόμου, κατά τον οποίο ουδεμία δύναμη ή ενέργεια δεν χάνεται στο διάστημα. Αφού ο χωροχρόνος «αποτυπώνει» αυτές τις ενέργειες, 
Ο Ερνέτι, χρησιμοποιώντας τη χρονομηχανή του. παρακολούθησε δύο σημαντικά ιστορικά γεγονότα: Το θάνατο του Χριστού πάνω στο σταυρό και μια παράσταση της χαμένης τραγωδίας Θυέστης στη Ρώμη του 169 π.Χ., έργο γραμμένο από τον πατέρα της λατινικής ποίησης Κουίντο Έννιο που το κείμενό του έχει χαθεί. 
Ο Ερνέτι τους εξήγησε ότι κάθε κύμα παριστάνει ένα ορισμένο σχήμα ενέργειας το οποίο δεν χάνεται. Σκέφτηκε ότι θα ήταν εφικτό να ξαναμεταβάλει την ενέργεια αυτή στην αρχική της σύνθεση και τα ηχητικά κύματα να ξαναγίνονται ακουστή μουσική ακόμη και από 1000 χρόνια στο παρελθόν και πιο πέρα! 
Κάθε άνθρωπος σύμφωνα με τον ίδιο αφήνει δύο ίχνη σε όλη του την ζωή έως τον θάνατό του: ένα ηχητικό και ένα «DNA προσωπικότητας», το οποίο είναι διαφορετικό για κάθε άνθρωπο. Τα ηχητικά και οπτικά κύματα μετά την εκπομπή τους δεν σβήνουν ποτέ αλλά μετατρέπονται. 
Ο ίδιος ισχυριζόταν πως κατά την εφαρμογή της τονοτεχνικής αυτής μεθόδου, κατόρθωσε να ηχογραφήσει μουσικά κομμάτια Αιγυπτιακά, Ασσυριακά, Βαβυλωνιακά και Σουμεριακά και αργότερα Ρωμαϊκά και Ελληνικά. Ο Πελεγκρίνο κάλεσε τον Πορτογάλο Ντε Μάϊος και άλλους έντεκα επιστήμονες για να τον βοηθήσουν στην υλοποίηση των μελετών του. 
Σήμερα βέβαια η «Μηχανή» που κατασκεύασε ο Π. Ερνέτι λέγεται ότι βρίσκεται σε άκρως απόρρητη Βάση στη Ρώμη, κλεισμένη σε ένα θωρακισμένο δωμάτιο και φυσικά φρουρείται μέρα-νύχτα, για ευνόητους λόγους υψίστης ασφάλειας. Τους ισχυρισμούς και την εμπειρία του Ερνέτι αμφισβήτησε το επιστημονικό και θρησκευτικό κατεστημένο της εποχής του και συγκεκριμένα οι ίδιοι άνθρωποι που κατέφευγαν σ΄ αυτόν για να ζητήσουν τη συμβουλή του για διάφορα επιστημονικά θέματα. Δ.Ρ.
Το άρθρο στηρίζεται στο βιβλίο του:
 Peter Krassa, Η χρονομηχανή του μοναχού Ερνέτι, Εκδόσεις Αχέτυπον
Μοιραστείτε το!!! :)

2 σχόλια:

  1. Μπορεί ο συνδυασμός της σύγχρονης φυσικής - στο βαθμό που αυτή έχει όντως προοδεύσει - με αρχαίες κάθε είδους γνώσεις, πράγμα που φημολογείται πως έκανε και ο μοναχός Ερνέτι για να κατορθώσει να κατασκευάσει την χρονομηχανή του κατά το άρθρο, ίσως και να αποτελεί το κλειδί για να αποκωδικοποιήσουμε πολλά και συναρπαστικά μυστήρια και ανεξήγητα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ίσως η λύση σε πολλά μυστήρια, να βρίσκεται στην αποκάλυψη της αλήθειας για τη γνώση που πραγματικά κατείχαν οι άνθρωποι κατά την αρχαιότητα...

      Διαγραφή