Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017

Η εξαφάνιση του Owen Parfitt

Ο Κόσμος των εξαφανισμένων προσώπων: μυστηριώδης, ακατανόητος, ανεπίλυτος:
Η εξαφάνιση του Owen Parfitt

Μια από τις πιο περίεργες εξαφανίσεις προσώπων είναι αυτή του Owen Parfitt στο Shepton-Mallet, Somerset  στην Αγγλία, τον Ιούνιο του 1763 ή 1768 κατ' άλλους.

Σύμφωνα με την ιστορία ο Owen Parfitt ήταν ένας τυχοδιώκτης, ο οποίος στα νιάτα του ήταν μπλεγμένος σε πειρατεία, λαθρεμπόριο, ληστείες και μαύρη μαγεία, στην Ινδία, την Αφρική και την Αμερική, καθώς και σ' ένα σκάνδαλο με τη νεαρή ξαδέλφη του Dorothy.

Στα τελευταία χρόνια της ζωής του ο Owen Parfitt γύρισε στο Shepton-Mallet για να ζήσει μαζί με την αδελφή του Mary , η οποία ήταν μεγαλύτερη σε ηλικία. Ζούσαν σε ένα σπίτι στο δρόμο Old Wells. Ήταν παράλυτος σε μεγάλο βαθμό και περνούσε τις μέρες του στο κρεβάτι ή καθόταν έξω στη βεράντα εξιστορώντας τις μακάβριες ιστορίες του, σε όποιον είχε διάθεση να τις ακούσει. Την Mary βοηθούσε στην φροντίδα του Owen, ένα νεαρό κορίτσι που λεγόταν Sussanah Snook.

Ένα ζεστό απόγευμα του  Ιουνίου ο Owen Parfitt, με τις πιτζάμες του, όπως συνήθιζε, θέλησε να κάτσει έξω. Η αδελφή του με τη βοήθεια ενός γείτονα τον μετέφεραν στη μπροστινή βεράντα. Απέναντι, σε μικρή απόσταση και κατά μήκος του δρόμου, δούλευαν κάποιοι εργάτες στον αγρό του Joseph George, μαζεύοντας σανό, και οι οποίοι είχαν οπτική επαφή με τον Owen.

Κατά τις 7 μ.μ. η αδελφή του, επειδή ερχόταν καταιγίδα πήγε να τον πάρει από την βεράντα για να τον φέρει μέσα στο σπίτι, όμως η καρέκλα του ήταν άδεια. Καθώς δεν μπορούσε να μετακινηθεί μόνος του, σκέφτηκε ότι κάποιος γείτονας θα τον είχε πάει σε άλλο μέρος, αλλά οι γείτονες δεν είχαν ιδέα.

Η Mary μαζί με  την Sussanah τον έψαξαν παντού, χωρίς επιτυχία. Οι εργάτες που δούλευαν απέναντι είπαν ότι δεν είχαν δει κάτι το παράξενο ή ύποπτο. Αλλά και οι έρευνες των Αρχών απέβησαν άκαρπες.

Οι προληπτικοί κάτοικοι του Shepton-Mallet ,όπως και η αδελφή τουMary  πίστεψαν ότι τον Owen τον πήρε κάποια διαβολική δύναμη, ως πληρωμή για την προηγούμενη γεμάτη κακία ζωή του. Κάποιοι άλλοι υποστήριξαν ότι "άνδρες από το Μπρίστολ" τον άρπαξαν, για να του εκμαιεύσουν το μυστικό του κρυμμένου θησαυρού που πίστευαν ότι είχε συγκεντρώσει στα ταξίδια του ή για να του κλείσουν το στόμα, ώστε να πάψει να μιλάει για τη συμμετοχή του σε ύποπτες υποθέσεις. Η  περίεργη εξαφάνιση του Owen Parfitt, έγινε στην περιοχή ένας λαϊκός μύθος.

Το 1813, ο Tomas Henry, στο δρόμο του Board Cross,   σε μικρή απόσταση από το σπίτι της Mary,
έκανε κάποιες εργασίες σε ένα σπίτι,  κατά τις οποίες ανακάλυψαν έναν ανθρώπινο σκελετό. Αρχικά  είπαν,  ότι  επρόκειτο για τον σκελετό ενός ηλικιωμένου ανάπηρου άνδρα που τον είχαν τοποθετήσει  σε μία κοιλότητα, πρόχειρα καλυμμένη  στον τοίχο του κήπου, ο οποίος ανήκε στην εξαδέλφη του Owen, Dorothy. Έτσι υποστήριξαν  ότι ο σκελετός ανήκε στον Owen. Μεταγενέστερες, όμως, ανατομικές εξετάσεις, διέψευσαν αυτή τη θεωρία, όταν αποδείχτηκε ότι ο σκελετός ανήκε στην πραγματικότητα σε μία νεαρή γυναίκα.

Το 1814, ο δικηγόρος William Maskell, μίλησε με όλους όσους γνώριζαν τα γεγονότα. Τα συμπεράσματά του δημοσιεύθηκαν το 1872 από το γιο του και δείχνουν ότι οι μάρτυρες έπεφταν σε αντιφάσεις.

Μεταγενέστερες έρευνες το 1933, όταν βέβαια, η περιοχή είχε αναπτυχθεί, δεν έριξαν φως στην υπόθεση, και το μυστήριο της εξαφάνισης του Owen Parfitt  παραμένει άλυτο μέχρι και σήμερα.

Πηγές: sett.com , canaldelmisterio.com,
historicmysteries.com, esoterx.com


Μοιραστείτε το!!! :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου