Ο Κόσμος των παράξενων φαινομένων, που παρουσιάζονται σε κατοικίες ή ανθρώπους μετά την απώλεια αγαπημένων τους προσώπων, έχει να μας διηγηθεί πολλές και παράδοξες ιστορίες για τις οποίες δεν δόθηκε ποτέ καμία εξήγηση. Ανάλογη είναι και η ιστορία ενός κοριτσιού που βίωσε περίεργες και μη αναμενόμενες εμπειρίες μετά την αναχώρηση του πατέρα της από τον τρισδιάστατο κόσμο μας. ΠΑΤΕΡΑ, ΕΙΣΑΙ ΕΔΩ; Ένα κορίτσι, του οποίου ο πατέρας πέθανε πριν κάποια χρόνια, διαβεβαιώνει ότι δύο μέρες μετά το τραγικό συμβάν άρχισαν να συμβαίνουν περίεργα φαινόμενα στο σπίτι της. Σύμφωνα με διηγήσεις της μία μέρα που βρισκόταν ξαπλωμένη στο κρεβάτι των γονέων της ένιωσε ότι κάποιος την χάιδευε στο πρόσωπο. Κάθε φορά που βρισκόταν μόνη, ακουγόντουσαν θόρυβοι σε όλο το σπίτι. Κανένας δεν την πίστευε αλλά, όταν μία μέρα που η μικρή ξαδέρφη της έμεινε μαζί της, και αναγκάστηκαν να φύγουν από το σπίτι γιατί η μικρούλα φοβήθηκε από τους παράξενου θορύβους, άρχισαν να την πιστεύουν. Η τηλεόραση του δωματίο
Ο μυστηριώδης Κόσμος της Ανατολής συνδέεται με τη γέννηση του Χριστού. Όπως οι τρεις Μάγοι φέρνουν δώρα στο νεογέννητο Ιησού, έτσι στην Ισπανία και σε μερικές χώρες της Νότιας Αμερικής τα δώρα δεν τα φέρνει ο Άγιος Βασίλης, αλλά οι τρεις Μάγοι, στις 6 Ιανουαρίου.
Στη λαϊκή παράδοση οι Μάγοι Βασιλιάδες: Μελχιώρ, Γασπάρ και Βαλτάσαρ ακολούθησαν ένα αστέρι στον ουρανό που τους οδήγησε μέχρι τη φάτνη. Στον ακριβή τόπο όπου γεννήθηκε ο μικρός Χριστός.
Έφθασαν με θησαυρούς και πρόσφεραν ως δώρα: χρυσό, λιβάνι και σμύρνα.
Σύμφωνα με την παράδοση αυτό το γεγονός έλαβε χώρα πριν δύο χιλιάδες και παραπάνω χρόνια. Και τοποθετείται στις 6 Ιανουαρίου. Γιατί σε αυτή την ημερομηνία γιορτάζεται η επίσκεψη των Μάγων Βασιλέων σε πολλές χώρες, όπως Μεξικό, Αργεντινή, Ουρουγουάη και Ισπανία, όπου οι Μάγοι φέρνουν δώρα στα παιδιά που έχουν συμπεριφερθεί καλά κατά τη διάρκεια του έτους.
Όμως δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί ότι, το γεγονός συνέβη, έτσι όπως μας διηγείται η παράδοση ή ίσως με την πάροδο των αιώνων παραποιήθηκε ο μύθος.
Στο κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο αναφέρεται για πρώτη φορά η ιστορία της εμφάνισης των Μάγων, όρος που χρησιμοποιούταν εκείνη την εποχή για ν' αναφερθεί κάποιος στους σοφούς και επιστήμονες.
Όμως δεν γίνεται αναφορά σε κανένα τόπο, στον ακριβή αριθμό αυτών των Μάγων , ούτε στα ονόματα τους.
Οι διάφορες παραδόσεις ανέφεραν ότι μπορούσε να είναι τέσσερις, επτά ή μέχρι και δώδεκα, αλλά η καθολική εκκλησία κάνει μόνο αναφορά σε αυτούς που ήρθαν πάνω σε άλογο, ελέφαντα και καμήλα. Επί πλέον, καθώς το ευαγγέλιο δείχνει ότι έκαναν τρία δώρα κατέληξε να θεωρηθεί ότι ήταν τρεις οι Μάγοι που επισκέφτηκαν τον Ιησού.
Ούτε αναφέρονται τα ονόματά τους και ούτε ότι ήταν Βασιλιάδες. Όλες αυτές οι λεπτομέρειες προστέθηκαν αιώνες μετά στην λαϊκή παράδοση.
¨Ηταν κατά τα τέλη του δεκάτου τετάρτου αιώνα όταν παρουσιάστηκε ο ένας από τους Μάγους με
μαύρο δέρμα. Και από τον 14ο αιώνα και πέρα γενικεύτηκε ο τρόπος της παρουσίασής τους.
Αν και η περιγραφή των Μάγων στη Βίβλο δεν είναι πολύ ακριβής πιστεύεται ότι ήταν τον 4ο αιώνα μ.Χ. όταν διαμορφώθηκε σε τρεις ο αριθμός των Μάγων . Έτσι παρουσίασαν τις τρεις γνωστές ηπείρους: Ευρώπη, Ασία και Αφρική, τις τρεις φυλές της αρχαιότητας, τις τρεις ηλικίες του ανθρώπου: νεότητα, ωριμότητα και γηρατειά, την τριαδικότητα.
Σχετικά με τα δώρα στον Ιησού, επίσης υπάρχουν θεωρίες σε σχέση με τη σημασία τους. Φαίνεται ότι ο χρυσός συμβολίζει την παραδοχή ότι ο προσφάτως γεννηθείς είναι ένας Βασιλιάς. Το λιβάνι αναφέρεται στον θεϊκό χαρακτήρα του χριστού, διότι στην ιουδαϊκή θρησκεία και στις παγανιστικές το λιβάνι καιγόταν σαν προσφορά στους θεούς, και τα σμύρνα χρησιμοποιούνταν στην ιατρική για την παρασκευή διαφόρων αλοιφών, δείχνοντας ότι ο Ιησούς είναι και θνητός, αλλά επίσης και θεραπευτής.
Η συνήθεια των Βασιλιάδων Μάγων ως κομιστών παιχνιδιών πάρθηκε από την αρχαιότητα, συγκεκριμένα από τη Ρώμη και την Ελλάδα όπου ήταν συνήθεια να κάνουν δώρα στους καλεσμένους, ως ένα είδος δωρεάς, για να απομακρύνουν τα κακά πνεύματα.
Αυτή η πρακτική υιοθετήθηκε σε κάποιες χώρες στα μέσα του 19ου αιώνα. Αρχικά ο Μελχιώρ έφερνε μέλι και ζαχαρωτά, ο Γασπάρ άφηνε σκεύη, ρούχα και παπούτσια και ο Βαλτάσαρ, ως σύμβολο του υπάρχοντος ρατσισμού τιμωρούσε τα κακά παιδιά, αφήνοντας τους κάρβουνα ή ξύλα.
Είναι αδύνατον να αποδειχθεί αν αυτή η ιστορία συνέβη πραγματικά, όμως το σημαντικό αυτής της ιστορίας είναι η σημασία της και το μήνυμα που θέλει να μεταδώσει: κίνητρο χαράς για το πλήθος των παιδιών που αφού τους γράψουν ένα γράμμα με τις επιθυμίες τους, μετά περιμένουν να ξυπνήσουν τη μέρα της 6ης Ιανουαρίου με δώρα κάτω από το δέντρο.
Απομαγνητοφώνηση βίντεο από τα ισπανικά: Α.Χ.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου