Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017

Το Σχέδιο Μόντακ (Montauk)

Ο Κόσμος των Θεωριών Συνωμοσίας: αλήθεια ή μία ευφάνταστη διήγηση των συνωμοσιολόγων η ύπαρξη του Σχεδίου Montauk, το οποίο θεωρείται μία προέκταση του Πειράματος της Φιλαδέλφειας και το οποίο έχει σχέση με τα ταξίδια στο χωροχρόνο ;
Εσείς τι πιστεύετε ;

Το Σχέδιο Μόντακ είναι ένα υποτιθέμενο μυστικό σχέδιο της κυβέρνησης των ΗΠΑ που πραγματοποιήθηκε στο στρατόπεδο Hero ή  στη Βάση του Μόντακ της Πολεμικής Αεροπορίας, στο Long Island, με σκοπό να αναπτυχθούν υπερ- τεχνολογίες και έτσι μέσω αυτών να πετύχουν τον έλεγχο των ταξιδιών στο χρόνο. Ο Alfred Bielek ήταν ένας υποτιθέμενος πρώη εργαζόμενος στο Σχέδιο Μόντακ και σύμφωνα με τα λεγόμενά του, το Σχέδιο του επέτρεψε να ταξιδέψει στο χρόνο στο έτος 2749 μέσω μίας σκουληκότρυπας.

Οι συνωμοσιολογικές θεωρίες σχετικά με το Σχέδιο Μόντακ έχουν κυκλοφορήσει από τις αρχές του 1980.Σύμφωνα με τον αστροφυσικό και ερευνητή των ΑΤΙΑ , Jacques Vallée, το Πείραμα Μόντακ
φαίνεται να έχει τις ρίζες του στο αφήγημα του Preston Nickols, που είπε ότι είχε ανακτήσει μνήμες από τη συμμετοχή του σε αυτό .

Δεν υπάρχει καμία οριστική εκδοχή της ιστορίας του Σχεδίου Μόντακ, αλλά οι πιο κοινές το περιγράφουν ως μία προέκταση ή συνέχεια του Πειράματος της Φιλαδέλφειας, που υποθετικά πραγματοποιήθηκε το 1943.

Σύμφωνα με τους υποστηρικτές του, το Πείραμα της Φιλαδέλφειας σχεδιάστηκε για να κάνει το πλοίο USS Eldridge (DE-173) αόρατο από τα ραντάρ, με αποτελέσματα καταστροφικά. Οι επιζώντες ερευνητές του Πειράματος της Φιλαδέλφειας συγκεντρώθηκαν το 1952-1953 με σκοπό να συνεχίσουν την προηγούμενη εργασία τους σχετικά με το χειρισμό  της "ηλεκτρομαγνητικής ασπίδας" που είχε χρησιμοποιηθεί για να κάνει το  USS Eldridge αόρατο στα ραντάρ και, επί πλέον, δια γυμνού οφθαλμού, επιθυμώντας να ερευνήσουν τις πιθανές στρατιωτικές εφαρμογές του χειρισμού του μαγνητικού πεδίου ως μέσο ψυχολογικού πολέμου.

Κοινές εκδοχές της ιστορίας δείχνουν ότι, αρχικά, το σχέδιο απορρίφθηκε από το Congreso των ΗΠΑ, εξ αιτίας των αμφιβολιών σχετικά με τα ενδεχόμενα αποτελέσματά του. Αντίθετα, οι ερευνητές έλαβαν τη στήριξη του Υπουργείου Άμυνας, όταν υποσχέθηκαν την εξέλιξη ενός όπλου που άμεσα μπορούσε να προκαλέσει ψυχωτικά προβλήματα.

Η συνωμοσιολογική θεωρία αναφέρει ότι η χρηματοδότηση προερχόταν από ένα απόθεμα χρυσού των ναζί που βρισκόταν σε ένα τρένο το οποίο ανακαλύφθηκε από στρατιώτες των ΗΠΑ κοντά στα ελβετικά σύνορα, στη Γαλλία. Οι υποστηρικτές λένε ότι το τρένο καταστράφηκε, και όλοι οι στρατιώτες που εμπλέκονταν στην ανακάλυψη δολοφονήθηκαν, ως μέρος του σχεδίου κάλυψης.

Μετά τη χρηματοδότηση του σχεδίου, η εργασία άρχισε στο Brookhaven National Laboratory (BNL) στο Long Island, στη Νέα Υόρκη, με την επωνυμία, "Proyecto Phoenix", αλλά το σχέδιο απαιτούσε μία μεγάλη κεραία ραντάρ. Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ είχε μία βάση εκτός λειτουργίας στο Μόντακ , στην Νέα Υόρκη, όχι πολύ μακριά από το BNL, που είχε μία πλήρη εγκατάσταση  ραντάρ SAGE.

Η τοποθεσία ήταν μεγάλη και απομακρυσμένη, και η περιοχή του Μόντακ ακόμα χωρίς τουριστικό ενδιαφέρον. Η πρόσβαση στο νερό υποθετικά επέτρεπε οι εξοπλισμοί που μεταφέρονταν μέσα ή έξω να μην ανιχνεύονται.

Κλειδί για τις καταγγελίες για το Σχέδιο Μόντακ είναι το ραντάρ SAGE, που λειτουργούσε σε μία συχνότητα 400-425 MHz, η οποία σύμφωνα με τους υποστηρικτές της θεωρίας, επηρεάζει το ανθρώπινο νευρικό σύστημα.

Όμως, το ραντάρ Μόντακ παρέμεινε σε λειτουργία μέχρι το 1981. Ο χώρος άνοιξε για το κοινό στις 18 Σεπτεμβρίου του 2002. Ο πύργος του ραντάρ έχει τοποθετηθεί  στο Εθνικό Μητρώο Ιστορικών Τόπων . Υπάρχουν σχέδια για ένα μουσείο, επικεντρωμένο στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και στην ιστορία του Ψυχρού Πολέμου.

Ο Alfred Bielek ήταν ένας υποτιθέμενος πρώην εργαζόμενος στο Σχέδιο Μόντακ και σύμφωνα με αυτά που σχολίαζε σε περισσότερες από 50 διαλέξεις και 40 συνεντεύξεις στο ραδιόφωνο, το Σχέδιο του επέτρεψε να ταξιδέψει στο χρόνο στο έτος 2749 μέσω μία σκουληκότρυπας  που είχε δημιουργηθεί κατά τη διάρκεια του Πειράματος της Φιλαδέλφειας.

Να είναι το Σχέδιο Μόντακ κάτι πραγματικό ή ένα μεγάλο ψέμα ; Αν μπορεί κάποιος να ταξιδέψει στο χρόνο, τι θα γινόταν με ένα παρόμοιο έλεγχο της ιστορίας ;
Πηγή: mileniumplanet.blogspot.gr
Απόδοση από τα ισπανικά Α.Χ.
Περισσότερες ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες στα βίντεο:


Η διήγηση του Alfred Bielek:


Μοιραστείτε το!!! :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου